Za Umageže pita bez šecera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U samo dva i pol sata trajanja akcije, dvjestotinjak je Umageža u cetvrtak u Centar caffeu dopustilo volonterkama umaške podružnice Dijabeticke udruge Istarske županije da im nježno piknu prst i besplatno izmjere kolicinu šecera u krvi.

"Na našem podrucju živi dosta dijabeticara, a od gradana koji su se ovom prilikom odazvali poprilican je broj imao granicne vrijednosti. To znaci da trebaju pripaziti na prehranu, povecati broj kolicinski malih obroka, izbjegavati šecer i masnoce te više se kretati, na što smo ih i upozorile", rekla nam je predsjednica podružnice Doreta Božic, uz koju su radile te prevenciju i zdrave životne navike propagirale Nikolina Androcec i Mirna Šajnovic. Svima koji su prošli mjerenje ponudile su i ukusnu domacu pitu od jabuka - bez šecera.

Njihova udruga, koja djeluje vec cetiri godine i okuplja šezdesetak clanova, ovakve akcije uspješno provodi dvaput godišnje. Prireduju predavanja sa zdravstvenim temama, a dvaput mjesecno (svake druge i posljednje srijede u mjesecu) od 16 do 17 sati u svojim prostorima u Trgovackoj ulici organiziraju dežurstva tijekom kojih clanovi mogu izmjeriti tlak i šecer u krvi te dobiti informativnu literaturu i korisne savjete.


Podijeli: Facebook Twiter