Za Uljanik nema smanjenja cijene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici brodogradevnih sindikata na sastanku kod ministra gospodarstva ?ure Popijaca u utorak htjeli su znati barata li u ovom trenutku Vlada nekim alternativnim rješenjima ako i drugi natjecaj za privatizaciju domacih navoza propadne.

No, osim nacelnog odgovora da se o tome razmišlja i ministrovog obecanja da ce u tom slucaju opet svi sjesti zajedno za stol, izostao je bilo kakav konkretniji odgovor. Sindikalistima je ponovljeno da novi natjecaj ide pod istim uvjetima te da ce potencijalni kupci i dalje morati poštivati važece kolektivne ugovore u škverovima.

Po informacijama koje su nam prenijeli sindikalisti, novi i zadnji medunarodni tender za prodaju domacih škverova raspisat ce se 15. veljace i trajat ce do 19. travnja.

- Sastanak je bio informativan i nitko se od nas nakon ovog susreta s resornim ministrom ne osjeca bolje, veli celnik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragicevic, koji je porucio da ce njegov sindikat zauzeti aktivniju ulogu u smislu pritiska na uprave brodogradilišta da u iduca tri mjeseca, bez obzira na privatizacijski natjecaj, poduzmu sve da ugovore nove brodove. I SMH i HUS-ovi sindikati i u ovom ce krugu tražiti od potencijalnih kupaca da prije podnošenja ponude potpišu socijalne sporazume sa sindikatima.

Glavni povjerenik SMH-a u 3. maju Juraj Šoljic podsjetio je Popijaca da rijecki škver opet grca u nelikvidnosti te da postoji odluka Vlade i o drugoj tranši kredita za ugovorene tankere. Popijac je odgovorio, kao i slucaju dalmatinskih škverova, koji pak nisu dobili nikakav kredit u zadnje dvije godine, da je realizacija i izdavanje državnih jamstava u rukama ministra financija Ivana Šukera.

Glavni povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera u Uljaniku Rajko Kutlaca prenio je Popijaceve rijeci da pulsko brodogradilište u drugi krug ide pod istim uvjetima kao i u prvom natjecaju. Kako neslužbeno doznajemo, odluku o otvaranju natjecaja i za Uljanik Vlada bi trebala donijeti na sjednici u cetvrtak. Navodno, nema ništa od sniženja pocetne cijene od 397 milijuna kuna, po kojoj se vec nudio paket od 59 posto dionica pulskog brodogradilišta.


Podijeli: Facebook Twiter