Za "ulaznice" su morali plaćati i Mađar i Slovak

Damir Kajin (M. MIJOŠEK)
Damir Kajin (M. MIJOŠEK)

- U Istri se nije mogao dogoditi nijedan posao bez novaca sa strane, a u Poreču tvrdim još i manje, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Poreču predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin, pozvavši direktora Hrvatskih cesta Eda Kosa da ne pokreće tužbu protiv čelnika ID-a Vladimira Sladonje zbog izjava o Kosovoj umiješanosti u preprodaju zemljišta oko porečkog akvaparka.

- Iza svega što sam rekao stojim, a ako Kos misli da ima elemenata za tužbu neka me tuži, kazao je Sladonja dodavši da se veseli sudu. Kajin je ustvrdio da ga je proteklog utorka iz Remetinca nazvao bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji mu je posvjedočio da je prvi investitor u zemljište na Mornarici za budući porečki akvapark "Mađar" - "za ulaznicu platio 350 tisuća eura", dok je prema informacijama koje je Kajin dobio u "saborskim kuloarima" sadašnji vlasnik akvaparka ("Slovak") navodno "za ulaznicu" platio 500 tisuća eura te najavio da će sve prijaviti po okončanju čitavog projekta izgradnje akvaparka. "Jakovčića za šefa FIFA-e, jer je samo Kempinski, prije nego su mu urbanizirali golf iznad Umaga, za nogomet odnosno NK Istru morao dati dva milijuna kuna", rekao je Kajin ustvrdivši da institucije štite sustav odnosno ne čine ništa po pitanju procesuiranja korupcije u Istri, dok se vrh vlasti brine samo o dovoljnom broju koalicijskih partnera.

- Što se tiče kukastog križa na Poljudu, taj bi se problem 1989. godine riješio u 24 sata, ako bi se uopće pojavio, iza ovog stoji nečinjenje svih državnih institucija i to dobra barem dva desetljeća. To je smišljena diverzija na nogomet, a odgovornost je podijeljena, kazao je Kajin dodavši da ni predsjednica, ni ministri, pa ni premijer nikad ne čuju uzvikivanje "za dom spremni" na utakmicama reprezentacije, jer kada bi ga čuli onda bi morali reagirati. U nedavno objavljenom izvješću SOA-e spominju se aktivne četničke organizacije u Hrvatskoj, što je u redu, ali uopće se ne spominju daleko brojnije ustaške, nastavio je Kajin. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter