Za Udrugu cerebralne paralize prikupljeno 15 tisuća kuna

Lorena Lazarić Stefanović pred brojnim posjetiteljima 3mc-a (D. MEMEDOVIĆ)
Lorena Lazarić Stefanović pred brojnim posjetiteljima 3mc-a (D. MEMEDOVIĆ)

Od prodaje slika na humanitarnoj akciji "Veliko srce Medulina" za likovnu radionicu Udruge cerebralne paralize Istarske županije prikupljeno je 15 tisuća kuna, izvijestila je predsjednica Udruge Lorena Lazarić Stefanović. Humanitarna prodaja, kojoj je prisustvovao velik broj posjetitelja, održana je u subotu u 3mc-u na medulinskoj placi, prodano je 26 slika vrijednih 13 tisuća kuna, a od tombole prikupljeno još dvije tisuće kuna.

Na prodaju je ponuđeno 29 slika, akrila i nešto ulja na platnu, a izradilo ih je 14 autora okupljenih u udrugama Kreativna akademija i MedulinArt. Djela su predstavili voditelji tih udruga Đorđe Stošić i Dušan Tatalović. Publici je ponuđeno i deset slika polaznika likovne radionice koje su prodavane po 500 kuna.

- Do ove akcije došlo je na inicijativu Kreativne akademije koja s Udrugom cerebralne paralize već dugo surađuje. Uključili su se i drugi, poput Općine Medulin. I naša djeca, članovi likovne radionice također izlažu svoje radove nastale pod vodstvom Martine Vojnić i nemojte se ljutiti, ali ti su mi radovi i najljepši, poručila je na otvaranju izložbe Lazarić Stefanović. Likovna radionica Udruge cerebralne paralize održava se svake subote, uz veliku pomoć volontera iz pulskih srednjih škola.

Program su otvorili svirkom na mihu i roženici te kantom Danijel i Emili Radolović, okupljene je pozdravio načelnik Goran Buić, a zapjevala je i klapa Škerac. U akciju su bili uključeni i Studio Valeria iz Medulina, KUD Mendula i Škola za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu iz Pule. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter