Za učenike osigurana pješačka zona

Parkiralište škole sada je pješačka zona i zabranjen parking (N. LAZAREVIĆ)
Parkiralište škole sada je pješačka zona i zabranjen parking (N. LAZAREVIĆ)

Kao što je najavljeno protekli tjedan na konferenciji za novinare u PU istarskoj, sve je bilo spremno za jučerašnji početak školske godine koji je protekao bez problema. Na putovima do i oko pulskih škola, promet su nadzirali policajci, a zahvaljujući tome, izbjegnuta je i veća gužva oko ulaza u škole.

Na parkingu zabranjeno parkiranje

Međutim, nije oko svake škole bilo jednostavno organizirati promet, posebno oko Osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" i Talijanske srednje škole "Dante Alighieri" gdje je zbog radova u Santorijevoj ulici specifična situacija. Obišli smo stoga gradilište i školu te se uvjerili da situacija i nije toliko loša.

Štoviše, problema oko dolaska u školu, i osnovnu, i srednju, uopće nije bilo, a nije bilo ni negativnih komentara roditelja.

Učenicima te škole, naime, osiguran je put do učionica preko parkinga oko škole na kojem je, dok traju radovi u Santorijevoj ulici, zabranjeno parkiranje. Parkiralište je sada ograđeno i pretvoreno u pješačku zonu. Takva obavijest postavljena je i na ulazu, i sudeći prema broju automobila na parkingu, nova se regulacija prometa itekako poštuje. Jedini problem koji smo mi uočili jest to što smo u vrijeme našeg obilaska putova do škole, u "pješačkoj zoni" na parkiralištu, uočili dva dostavna kamiona koja su prelazila preko improviziranih "mostova" između dva parkirališta. No, organizacija prometa se čini dobro i učenici ne bi trebali biti u opasnosti zbog radova, tim više jer se iz Zagrebačke ulice ne može na gradilište.

Vozači, budite oprezni

U Santorijevoj ulici podsjetimo, u tijeku su radovi na rekonstrukciji ulice i izgradnji kružnog toka u dijelu kod pristupa parkiralištu Opće bolnice Pula. Izvođači radova su na tom dijelu uredili pješačke pristupe uz pomoć metalnih ograde koja odvaja parkiralište škole od javne površine, a postavljena je i horizontalna i vertikalna signalizacija. Radovi na rekonstrukciji ulice, poručili su iz Grada Pule, idu planiranom dinamikom i bit će okončani u kraćem periodu, vjerojatno do kraja listopada. Mole stoga roditelje, pješake, vozače i sve ostale sudionike u prometu za razumijevanje uz apel da se svi prilagode prometnim uvjetima, te da izbjegavaju duže zaustavljanje vozila u Rižanskoj ulici. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter