Za ucenike i studente 3,5 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc recesiji i naslijedenim problemima koji opterecuju proracun, Grad Umag ce i dalje sufinancirati udžbenike i pripadajuca nastavna sredstva za sve ucenike osnovnih škola s prebivalištem na umaškom podrucju, njih oko 950, rekao je gradonacelnik Vili Bassanese.

Grad Umag za svoje ucenike i studente ove godine izdvaja približno 3,5 milijuna kuna iz proracuna od 150 milijuna, tocnije iz 55 milijuna izvornih višenamjenskih prihoda, a pokrenuo je i izradu dokumentacije za izgradnju srednjoškolskog centra, istaknuli su gradonacelnik Bassanese i njegovi zamjenici Mauro Jurman i Veljko Ivancic na konferenciji za novinare.

- Osim toga, promicemo i u dogovoru sa školama organiziramo razmjenu udžbenika. Za socijalno potrebite i djecu s teškocama u razvoju Grad ce sufinancirati nabavu s po tisucu kuna, dok ce za ostale osnovce sudjelovati s 50 posto cijene. Za tu je namjenu predvideno oko petsto tisuca kuna, rekao je Bassanese. Napomenuo je i da za prijevoz osnovaca izdvajaju milijun kuna godišnje.



- Umag je po velicini proracuna treci grad u Istri, ali nema srednje škole, pa približno 350 srednjoškolaca dnevno putuje u Buje, Porec, Pazin ili Portorož, a još ih pedesetak radi školovanja boravi u domovima izvan grada. Iz proracuna ce im se sufinancirati 50 posto cijene autobusne karte, kazao je Jurman.


Podijeli: Facebook Twiter