Za ubojstvo Selene osumnjičen Splićanin (28)

Selena Macedo (PU Split)
Selena Macedo (PU Split)

Splitska je policija uhitila je 28-godišnjeg Edija Mišića iz Splita, koji je osumnjičen da je ubio 31-godišnju meksičku turistkinju Selenu Margarit Graciano Macedo 22. kolovoza na Marjanu. Mišić, koji je u prijepodnevnim satima odveden u pritvorsku jedinicu Pu splistko-dalmatinske. Dvadesetosmogodišnjaka se tereti za teško ubojstvo Meksikanke.

Mladić živi u Splitu, nezaposlen je, završio je srednju školu i dosad nije kažnjavan za teža kaznena djela - ima dvije kazne za imovinske delikatke. Neslužbeno se doznaje da Mišić ima psa Reksija, a to je natpis (REK_SI) na dresu Milana koji je pronađen na mjestu ubojstva.

U mjesec i pol dana, koliko je radila na razotkrivanju počinitela, policija je obavila oko 280 obavijesnih razgovora, a u tom periodu ukupno je privedeno 80 potencijalnih sumnjivaca. Edija Mišića, koji s majkom i bratom živi u Ulici Kroz Smrdečac, policiji je prijavila djevojka iz kvarta. Navodno su članovi njegove obitelji sumnjali da je upravo on ubojica Selene Macedo, no o tome nikome nisu ništa govorili.

Na konferenciji za novinare u sjedištu PU splitsko-dalmatinske rečeno je da da  policija ima DNA počinitielja te da je jedna od dojava građana omogućila ovo uhićenje. Tužiteljstvu su priloženi dokazi više istražnih radnji, uključujući i forenzička vještačenja. Policija je zahvalila medijima na objektivnom praćenju slučaja i animiranju građana. Još jednom su izrazili sućut obitelji ubijene Meksikanke te poručili javnosti da se svi, i građani i turisti u Splitu i na Marjanu mogu osjećati sigurno.

U policijskom priopćenju navodi se da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 28-godišnjak 22. kolovoza 2012. u poslijepodnevnim satima u Park šumi Marjan u Splitu, presreo 31-godišnjakinju, kojoj je samoljepljivom trakom vezao ruke i usta, a zatim ju odvukao na skrovitu lokaciju. Djevojku je potom položio u udubljenje u zemlji, djelomično ju razodjenuo, te joj kuhinjskim nožem zadao reznu radu na vratu. Selena je iskrvarila i preminula.

Policija navodi da je osumnjičeni tijelo prekrio zemljanim slojem i granama, a dio osobnih predmeta ubijene Meksikanke, zajedno s kuhinjskim nožem kojim joj je nanio smrtonosnu ranu, sportskom majicom - dresom NK Milan s natpisom "REKSI" i brojem 5, te drugim predmetima ubacio u svoj ruksak, kojeg je odbacio nedaleko od mjesta događaja. Ruksak je pronađen ranije, tijekom pretrage terena.(Hina, RI)

Jak momak zasad nije priznao zločin

Edi Mišić (rođen u Mostaru, a navodno je ime dobio po "Letećem Australcu" Ediju Krnčeviću, nekadašnjem Dinamovom igraču), na ispitivanju je priznao da je ruksak pronađen nedaleko tijela ubijene djevojke njegov, no da nema nikakve veze s ubojstvom niti da je mladu Meksikanku ikad vidio - ruksak sa stvarima mu je prethodno ukraden, rekao je mladić policajcima, a tijekom boravka u splitskoj Policijskoj upravi ostavio je dojam iznimne smirenosti.

Iako se u posljednje vrijeme ponešto promijenio, povukao u sebe kako kazuju poznanici i susjedi, čak i prije ubojstva Selene Graciano, Edi je odavao dojam pristojnog i urednog mladića, momka iz susjedstva. Prijatelji za njega vele da je bio jak ko konj.

Otac Branko je inače ratni vojni invalid, pripadnik 1. bojne IV. Brigade koji je teško ranjen na južnom bojištu, čovjek za kojeg njegovi suborci govore da je iznimno dobar i dobronamjeran, kako je jedan od njih opisao; "muškarac kojem na glavi možeš tući orahe, a on ne bi rekao ni A". Edi je pak kao mlađi trenirao borilačke sportove, godinama je redovito odlazio na Marjan trčati. Fizički izgled mladića bio je dojmljiv, tim prije je neobična činjenica da su istražitelji u njegovoj sobi pronašli hrpu pornografskog materijala.

Posljednjih godinu-dvije počeo je pretjerivati sa samostalnim treninzima na Marjanu, poznaniku je rekao da "trenira trčanje za olimpijski maraton". Čak je, prema izjavama prijatelja, znao i prenoćiti na Marjanu, što bi obrazložilo tri sendviča pronađena u njegovom ruksaku. Osim promjena koje su se manifestirale u tih nekoliko godina, Edi od ubojstva 31-godišnje turistice nije više odlazio na Marjan. Reksi je inače njegova kuja stafordskog terijera.


Podijeli: Facebook Twiter