Za ubojstvo Porecana osumnjicen 25-godišnjak iz Jesenica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od pet slovenskih državljana koje je policija privela zbog sumnje da su povezani s tragicnim slucajem u noci sa subote na nedjelju u Santa Marini kod Vabrige, gdje je na motosusretu smrtno ranjen Aleksandar Vidnjevic (25) iz Poreca, tužitelj Županijskog državnog odvjetništva u Puli ispitao je trojicu Slovenaca.

U utorak je službeno priopceno da je za ubojstvo 25-godišnjeg Porecana osumnjicen 25-godišnji Adnen Budimovic iz Jesenica, dok su za sudjelovanje u tucnjavi osumnjiceni Igor Ilic (31) iz Jesenica i Primož Požun (28) iz Krškog.

Sudac istrage Županijskog suda u Puli prihvatio je prijedlog tužiteljstva da se Budimovicu i Ilicu odredi pritvor zbog opasnosti od bijega iz Hrvatske buduci da su strani državljani.

Budimovic i Ilic clanovi su slovenskog motokluba El Diablo iz Jesenica, dok je P. P. clan Firestartersa iz Ljubljane.

Budimovic je u nedjelju malo iza ponoci, navodno revoltiran što je u vodenoj zabavi Vidnjevica i njegovog prijatelja s nekim djevojkama slucajno poprskan, Porecana ranio nožem dvaput ga ubovši u trbuh.

Vidnjevicu su pritom teško ošteceni vitalni organi, a i izgubio je mnogo krvi, pa je unatoc operativnom zahvatu koji je obavljen cim je dovezen u pulsku bolnicu, te naporima lijecnika da mu spase život, preminuo u nedjelju u 12.40 sati, 12 sati nakon kobnog ranjavanja. (M. VUKŠIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter