Za ubojstvo Pašukana kazneno prijavljen V. Gordoš

Vladimir Gordoš na kriminalističku istragu priveden je u utorak ujutro iz stana na Bokovićevom usponu 10 (M. MIJOŠEK)
Vladimir Gordoš na kriminalističku istragu priveden je u utorak ujutro iz stana na Bokovićevom usponu 10 (M. MIJOŠEK)

Za ubojstvo Aldina Pašukana (48) policija sumnjiči V. G. (49) iz Pule, koji je danas u 18 sati priveden u Pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava za ubojstvo.

Privođenje V. G. pred suca istrage na Županijskom sudu u Puli očekuje se danas. Policija nije otkrila identitet osumnjičenog, a neslužbeno doznajemo da se radi o Vladimiru Gordošu (49), kojeg se sumnjiči da je u noći na utorak iz vatrenog oružja hicima u glavu ubio Aldina Pašukana. Policija o okolnostima ubojstva, odnosno motivima nije iznosila nikakve detalje.

Pašukanovo tijelo policija je pronašla u ponedjeljak oko 2 sata u terencu marke Land Rover parkiranom uz Medulinsku cestu, na nenaseljenom i potpuno neosvijetljenom predjelu. Očevici tvrde da je terenac s upaljena četiri žmigavca na istom mjestu bio parkiran već večer ranije, oko 22.30 sati, ali da nisu na njega obraćali preveliku pozornost niti je to pobudilo nekakve sumnje.

Pašukan je pronađen mrtav i, kako je naknadno utvrđeno obdukcijom, prostrijeljene glave, kao u klasičnoj likvidaciji. Policija nije priopćila vrijeme mogućeg ubojstva, kao ni tip oružja iz kojeg je u njega pucano niti je li to oružje pronađeno.

No, u utorak ujutro policajci u civilu i odorama sjatili su se na adresu Boškovićev uspon 10 na Monte Zaru te na kriminalističku obradu odveli Vladimira Gordoša i njegovog sina. Sin je u ranim večernjim satima pušten, dok je njegov otac uhićen i zadržan na daljnjem kriminalističkom istraživanju. (piše Silva BODLAJ IVAŠIĆ) 

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter