Za ubojstvo osumnjičen 49-godišnji Puljanin

Policajci ispred ulaza u zgradu u Boškovićevem usponu (M. MIJOSEK)
Policajci ispred ulaza u zgradu u Boškovićevem usponu (M. MIJOSEK)

Glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović jutros je potvrdila da je zbog sumnje da je u noći s ponedjeljka na utorak ubio 48-godišnjeg Aldina Pašukana iz Medulina u utorak uhićen jedan muškarac. Doznajemo da se radi o 49-godišnjem Puljaninu, no Vitasović u interesu istrage nije željela potvrditi radi li se o muškarcu koji je jučer odveden na ispitivanje iz svog stana u zgradi u Boškovićevom usponu 10.

Prema zasad raspoloživim informacijama, 49-godišnjak će najvjerojatnije do kraja dana, nakon što bude dovršeno kriminalističko istraživanje, biti predan pritvorskom nadzorniku.

Aldin Pašukan ubijen je u noći s ponedjeljka na utorak, najvjerojatnije prije ponoći, na Medulinskoj cesti, za upravljačem svog land rovera. Policija je potvrdila da je usmrćen hicem iz vatrenog oružja. Ubojica mu je pucao iz neposredne blizine, najvjerojatnije kroz staklo na suvozačevim vratima na kojem je ostala velika rupa.

Budući da policija još uvijek ispituje osumnjičenog, a očevidaca same likvidacije nema, nije poznato kako je ubojica zaustavio Pašukana koji se automobilom kretao iz smjera Medulina prema Puli. Zasad se izvjesnijom čini verzija da je vozio iza njega, signalizirao mu ga stane, čemu u prilog govori da je Pašukan upalio sva četiri žmigavca, prišao mu s manje osvijetljene, desne strane vozila da bude neprimjetan ako slučajno naiđe drugo vozilo, i upucao ga.

Da je u automobilu mrtav muškarac policija je utvrdila tek u utorak tek ok 2 sata, nakon što je više vozača prošlo tim dijelom ceste u oba smjera i uočilo zaustavljeni terenac s upaljenim žmigavcima. Međutim, ni ne sluteći da se radi o zločinu, nitko se nije zaustavio jer su mislili da vozač telefonira, a nije ni bilo uočljivo da treba pomoć.

Usporedno s očevidom na mjestu ubojstva koji je potrajao više od deset sati, istraga je policiju odvela na pulski Monte Zaro, gdje su tijekom prijepodneva na obavijesni razgovor odvedeni 49-godišnjak i njegov sin. Spekulira se da je 49-godišnjak, koji je u međuvremenu i uhićen te osumnjičen za ubojstvo, bio "klijent" ubijenoga, koji se navodno bavio kamatarenjem. (M. Vu., M. Ko.)

 


Podijeli: Facebook Twiter