Za trogirski brodet - sve pet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ugodni mirisi koji su budili apetiti obavili su medulinsku šetnicu i privukli veliko mnoštvo gostiju koji su se znatiželjno gurkali oko devet stolova za kojima su se predstavnici opcina prijatelja Medulina u subotu prihvatili kuhace.

Ekipe iz Madarske, Austrije, Slovenije, Italije, Crne Gore i Hrvatske trudile su se spraviti što bolji brodet, bez obzira što je, primjerice, Austrijancima ovo tradicionalno primorsko jelo od ribe relativno nepoznato, kako su nam priznali.

Mnogi su imali velika ocekivanja od susjeda nam Madara, poznatih po slavnom fiš paprikašu koji su i u subotu pripremali, a njihov je konacni uradak zadivio žiri i zasluženo dobio najvece komplimente. No, konacni su pobjednici ipak bili Trogirani.



Simpaticni duo koji su cinili vrsni kuhari Božidar Svilan i Dejan Bilic bili su ujedno i najbrži u pripremi brodeta, pa su imali vremena uz gitaru zapjevati "Mirno spavaj ružo moja".

Profesor kulinarstva Ljudevit Sabo, vinar Serdo Bile i ustavni sudac Mato Arlovic koji su bili u žiriju, drugo mjesto dodijelili su ekipi Sežana iz Slovenije, a trece njihovim sunarodnjacima iz opcine Ruše.

Na medulinskoj je rivi bio ocit veliki entuzijazam i trud natjecatelja koji su rado odgovarali na brojna pitanja posjetitelja, no ne možemo ne zamjeriti organizatorima što su i ove godine skuhane jako male kolicine brodeta, pa su mnogi posjetitelji ostali gladni iako su bili spremni platiti 25 kuna za porciju ovog morskog specijaliteta.


Podijeli: Facebook Twiter