Za toleranciju, suživot i srpsku zajednicu bez afera!

Dejan Jovanović, Olgica Mickov, Radenko Ognjenović i Mirjana Galo (D. MEMEDOVIĆ)
Dejan Jovanović, Olgica Mickov, Radenko Ognjenović i Mirjana Galo (D. MEMEDOVIĆ)

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare koja je održana u prostorima Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Puli predstavljeni su kandidati istoimene liste koji će konkurirati na predstojećim izborima za županijsko Vijeće srpske nacionalne manjine, kao i za vijeće Grada Pule, a koji će se održati u nedjelju 31. svibnja.

Kandidatkinja na listi Olgica Mickov istaknula je da srpska zajednica u Puli i Istri želi dati svoj doprinos kroz participaciju u svim tijelima vlasti i institucija uprave u svrhu demokratizacije lokalne zajednice. Naglasila je da u proteklih 25 godina srpska zajednica bila marginalizirana, i to dijelom i svojom zaslugom zbog neodgovornog i u mnogim dijelovima nezakonitih radnji svojih predstavnika.

- Tužno je konstatirati otuđenost velikog dijela građana srpske zajednice od svakog jasnog izjašnjavanja, kako prema svojoj zajednici, tako i prema organiziranom aktivnom zauzimanju za svoj položaj u društvu. Stoga i ovim putem pozivamo građane srpske zajednice da demokratskim putem kreiraju svoju sudbinu i budućnost, istaknula je Mickov.

Kandidat na listi Radenko Ognjenović naglasio je da je svrha vijeća prvenstveno samouprava po pitanjima kulture, obrazovanja i informiranja, a ujedno su i važan instrument za nadzor općinskih, gradskih i županijskih predstavničkih tijela vlasti u kojima se treba osigurati ravnopravnost, participacija i razvoj u interesu pripadnika srpske zajednice.

- Izborom ljudi s naše liste dokazujemo da će se voditi ravnomjerna briga o svim pripadnicima srpske zajednice bez obzira jesu li porijeklom iz Srbije, BiH ili Hrvatske i kojih su političkih opredjeljenja, rekao je kandidat na listi Dejan Jovanović i dodao kako će se na njihovoj listi naći i članovi SDSS-a, HSU-a IDS-a i SDP-a.

- Svjesni smo da nitko nije kriv dok nije donesena pravomoćna presuda, no nemoguće je ignorirati činjenicu da je Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo optužnicu protiv predsjednika županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine, a koji se ponovno na nalazi na listi za manjinska vijeća. Da se manipulacije i dalje nastavljaju, svjedoči i spot koji je emitiran na lokalnoj pulskoj televiziji, a u kojem se upravo taj predsjednik nalazi u društvu s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem, bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem, ali i parohom perojsko-pulskim Goranom Petkovićem, rekla je Galo i dodala da ih je paroh izvijestio da je šokiran što se u spotu pojavio u kontekstu predizborne kampanje.

Galo je kazala da će nositelj njihove liste biti predsjednik SNV-a Milorad Pupovac. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter