Za tjedan dana se zatvara Kažela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Massimo de Meo, opunomoceni upravitelj Biasuzzi Groupa i clan Uprave tvrtki koje upravljaju njihovim kampovima u južnoj Istri, prošlog je tjedna najavio zatvaranje Kažele, kampa koji su bespravno koristili više od godinu dana.

No, problem je što taj medulinski kamp ne namjeravaju vratiti HFP-u, vlasniku zemljišta, ali ni Arenaturistu, koji je vlasnik objekata u istarskom kampu, koji godišnje ostvari više od 300 tisuca nocenja. Kaželu planiraju zatvoriti 9. listopada, a internetsku stranicu na kojoj su gosti donedavno mogli rezervirati smještaj planirali su zatvoriti ovih dana.

Prošlog tjedna smo dobili neslužbenu informaciju da se mobilne kucice u Kaželi ciste i pripremaju za transport, no De Meo nam je tada rekao da ih ne sele, vec samo ciste i konzerviraju za buduce korištenje iako nisu sigurni kada ce se opet koristiti.

Nakon što smo mu prekjucer spomenuli da smo dobili informaciju da su ih citav ovaj tjedan selili odgovorio nam je da su ih ipak odlucili preseliti i to u kamp Bi Village u Valbandon. Dodaje da su ih do sada preselili polovicu od 50-ak planiranih.

U prekjucerašnjem razgovoru De Meo nam nije krio nezadovoljstvo što su primorani na zatvaranje kampa te što ih mediji prikazuju kao lopove. Kaže da to cine da ne bi riskirali nanošenje štete sebi i opcini Medulin.

"Kažela je jedini kamp u Hrvatskoj kojem je Ministarstvo turizma oduzelo dozvolu za rad jer ga koristi tvrtka koja nije njezin vlasnik, ali to je primjer i drugih kampova u Istri i ostatku Hrvatske. Primjerice, Arenaturist koristi kampove Opcine Medulin i nikome ne placa njihovo korištenje dugi niz godina, ali im ministarstvo redovito izdaje dozvole za rad.

Zbog svega toga prekjucer smo bili u Zagrebu na razgovoru s brojnim visokopozicioniranim Hrvatima i Talijanima u vezi s rješenjem našeg problema", rekao nam je De Meo te otkrio da su ih ove godine inspekcije posjetile dva ili tri puta i svaki put naplatile kaznu od tisucu kuna.

Komentirajuci ovogodišnju turisticku sezonu De Meo nam je rekao da je ona u Kaželi bila bolja nego lani.

"Imali smo manji broj turista koje su nam dovele agencije jer je netko radio protiv Kažele, no došlo je više individualnih gostiju koji su kompenzirali manjak agencijskih te donijeli toliki plus da je ukupan broj gostiju veci nego lani", zakljucio je clan Uprave Tehno ekologije koja upravlja Kaželom.


Podijeli: Facebook Twiter