ZA TEBE za mene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od petka do nedjelje u Rovinju ce se održati peta sportsko-humanitarna manifestacija Popolana. Bogat program najavio je zamjenik gradonacelnika Marino Budicin, a gradska procelnica za društvene djelatnosti Edita Sošic Blaževic istaknula je da je humanitarna akcija pod motom "ZA TEBE za mene" namijenjena Društvu osoba s invaliditetom, a poslužit ce za nabavku pomagala osobama s multiplom sklerozom.

Na štandovima na rivi prodavat ce se suveniri koje su izradila djeca, tete i roditelji polaznika vrtica Neven i Naridola, rukotvorine korisnika Doma za odrasle "Domenico Pergolis", cvijece rasadnika "Skink", a tradicionalno ce se prodavati majice s logom i motom ovogodišnje akcije.

Tajnik gradskog Saveza sportova Gianni Rocco je istaknuo da ce u programu sudjelovati šest udruga i 13 klubova, 1.700 sportaša, 140 sportskih radnika i 100 volontera. Program pod motom "Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma" pocet ce u petak u 9.30 sati sportsko-rekreativnim i zabavnim programom za djecu iz djecjih vrtica na Trgu maršala Tita, uz nastup Limene glazbe i gradskih mažoretkinja. Nakon njih nastupit ce najmladi u ulicnoj košarci, mini rukometu, tae kwon dou i karateu.

Subotnji je program u znaku maratona "1+1 = milijun koraka" od Krmeda do Rovinja, na kojem s prijateljima nastupaju clanovi Društva osoba s invaliditetom. U rovinjskom akvatoriju održat ce se županijsko prvenstvo u podvodnom ribolovu, u hotelu Adriatic veliki šahovski turnir, a na trgu turnir u elektricnom pikadu i biciklijada. Na trgu ce nakon sata vježbanja za gradane i turiste nastupiti plesni klubovi Arabescque i Roxanne, zborovi Nuvola i Oldtimeri te glazbena škola "Ivana Matetica Ronjgova" iz Pule.

U nedjelju ce se održati natjecanje u sportskom ribolovu na rivi Valdibora i s broda. U 11 sati s trga ce startati 7. Rovinjski polumaraton i rekreativna trka na pet kilometara. U polumaratonu, koji je uvršten u Turnir nacije uz cetiri slicne utrke u Italiji i jednu u Sloveniji, sudjelovat ce 250 trkaca. Nakon dodjele nagrada od 14 sati na trgu ce se moci kušati jela od ulovljene ribe.

Direktorica Turisticke zajednice Odete Sapac rekla je da se Popolana ukljucuje u izvrstan pocetak predsezone. Za Uskrs je u Rovinju boravilo 6.500 turista te je dosad ostvareno za trecinu više nocenja nego lani. Zbog državnih praznika u Italiji i Sloveniji cijeli ce tjedan biti puni hoteli, a i zbog Popolane u subotu i nedjelju u Rovinju ce boraviti isti broj gostiju kao i na Uskrs.

Meri Vidulin je u ime Maistre, koja uz TZ sponzorira Popolanu, rekla da ce se u program ukljuciti animatorski timovi iz hotela Park i Istra na Crvenom otoku. U sportsko-rekreacijski program ukljucit ce se brojni turisti. Maistra ce sljedeceg vikenda u svoje objekte smjestiti pet tisuca turista koji ce ostvariti 15 tisuca nocenja. Sudionicima Popolane Maistra ce darovati 500 obroka, okrjepu i nagrade na natjecanjima. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter