Za svaku gastro večeru traži se mjesto više

Večera kod kamina uz čašu dobrog vina (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Večera kod kamina uz čašu dobrog vina (G. ČALIĆ ŠVERKO)

U nastavku trećeg izdanja Istra gourmet toura, ljubitelji istarske gastronomije mogli su degustirati domaće delicije konobe Valter-Kolinasi, smještene ispod Roča, na samom ulazu u Aleju glagoljaša. U konobi s trinaestogodišnjom ugostiteljskom tradicijom, koju zadnjih sedam godina vodi Valter Glavić, ponuda je orijentirana na tradicionalnu domaću istarsku kuhinju pa je tako bilo i ovaj put.

Frigani kravlji sir

Po promotivnoj cijeni od 120 kuna po osobi ponuđena su dva menija; Istarski pršut, ombolo, kobasice i sir s tartufima, teleće i svinjsko pečenje u umaku od gljiva, pečeni krumpir uz sezonsku salatu te štrudla od jabuke, fritule i kroštule u "mesnoj" varijanti, te tri vrste sira, tri domaća tijesta sa šparogama, frigani kravlji sir, slani krumpir i sezonska salata u "vegetarijanskoj" varijanti, zadovoljili su i najistančanija nepca.

Ugodan ambijent konobe uređene u autohtonom istarskom stilu u kamenu i drvu, vatra iz kamina i čaša dobrog vina Grozić iz Oslići, kao i nastup tradicijskih svirača Dorijana Buždona iz Lupoglava i njegovih sinova Igora i Ivana, razgalili su srca brojnih posjetitelja.

Potez županijske Obrtničke komore, koja je preko Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, u suradnji s prijateljskim obrtnim zbornicama iz Sežane, Kopra i Izole, večerom u Kolinasima nastavila ovogodišnje, treće izdanje promotivne manifestacije, pokazao se punim pogotkom.

Komin, pa Karlo

- Za svaku večeru Istra gourmet toura traži se mjesto više, a imamo i stalne goste koji nas vjerno prate, istaknuo je predsjednik Ceha ugostitelja obrtničke komore Istarske županije Dušan Černjul. Dodao je da ga posebno raduje što su gosti prepoznali istarsku gastronomiju, te istaknuo da je ova manifestacija ispunila sva očekivanja.

Posjetiteljima je dobrodošlicu zaželjela predsjednica Udruženja obrtnika Buzet Loredana Krbavčić, a pozdravio ih je i Slavko Vižentin, predsjednik Obrtno območne podjetniške zbornice Koper.

Istra gourmet tour nastavlja se 26. ožujka u Špacapanovoj hiši iz Komna kod Sežane (Slovenija), dok će se završnica trećeg izdanja održati 2. travnja u restoranu "Karlo" u Puli. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter