Za svakoga ponešto po puno nižim cijenama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukoliko nekome baš treba da obnovi ljetnu garderobu, ili je tijekom zadnjih mjeseci željeno gledao određeni komad odjeće ili obuće po cijeni koja mu se nikako nije svidjela, sada je pravo vrijeme da se krene u šoping. Diljem grada započela su sezonska, ali i vikend sniženja, koja u nekim buticima ruše standardne cijene robe do čak 70 posto.

Sada je vrijeme za kupnju obuće

Osim što svojim standardnim kupcima time izlaze u susret, prodavači računaju i na špicu sezone i mnogobrojne turiste koji svakodnevno šeću našim gradom, te se nadaju da će i kod njih svratiti i obaviti nešto izdašniju kupovinu.

Najveće iznenađenje svojim klijentima nudi Shooster, koji zbog specifičnog asortimana uvijek ima svoje kupce, no ni njima neće biti naodmet da, primjerice, sada kupe nove "starke" za otprilike 280 kuna umjesto dosadašnjih 599, ili neke Nike tenisice koje su u redovnoj prodaji bile po 1.049 kuna a sada su 419 kuna,

ili pak Vansice koje su sada, recimo, 311 kuna umjesto ranijih 649. Naravno, cijene različitih modela obuće variraju, no sniženja u Shoosteru su do 50 posto plus još 20 posto koje otkrijete tek na blagajni, i to na sve artikle. Dok je još uvijek njihova sezona, sada se u ovom dućanu, na primjer, mogu kupiti popularne Ipanema japanke za nevjerojatnih 30 kuna, iako su prije sniženja bile preko sto kuna. Od ljubaznih prodavačica smo doznali da su svi ugodno iznenađeni ovim sniženjima, a pogotovo strani turisti koji rado navraćaju u dućan i kupuju i po nekoliko pari obuće, mada se i osjeti razlika i u platežnoj moći turista koji su boravili ovdje na početku sezone, i onih koji su stigli na odmor tek sada.

Do 70 posto sniženi su artikli i u Terranovi pa je sada još više ispunjena kupcima nego inače. Peko je istaknuo sniženje ljetne obuće od 30 do 50 posto, jednako kao i trgovina odjeće Kerver, Lisca nudi 40 posto sniženja na odabrane proizvode do isteka zaliha, Benetton za odrasle ima sniženje do 30 posto, Office shoes do 60 posto, Rt Stil do 50 posto, također samo na određene artikle, a dječji Ciciban ima sniženje djela asortimana do 40 posto, pa su sada dječje ljetne sandale, primjerice, jeftinije u prosjeku za 70 kuna nego prije sniženja.

Od 30 do 50 posto kreću se iznosi popusta na određene artikle i u Yamamay trgovini, gdje se sada kvalitetni dvodijelni kupaći kostimi, primjerice, mogu kupiti već za 200 kuna umjesto dosadašnjih 400, a sniženje će trajati do rasprodaje zaliha. Veća trgovina Ciciban u Kandlerovoj snizila je pojedine artikle od 20 do 70 posto, a Svijet Obuće od 20 do 60 posto, pa se tako sada kod njih ljetni komadi obuće mogu naći već od 23 kune. Svi butici OVS imaju sniženje od 30 do 70 posto koje traje sve do 31. kolovoza, a najveća gužva, naravno, vladala je upravo u dječjem butiku Oviessea, gdje se sada dječje ljetne majice mogu kupiti već za 19 kuna. Ovdje su prilikom našeg obilaska kupovali svi, i domaći i strani kupci, a ljubazne prodavačice imaju pune ruke posla jer im je ujedno već stigla i jesenska i zimska kolekcija koju tek treba posložiti na police.

Dosta prolaznika svratilo je i u Shoe-Be-Do koji ima sniženja i popuste od 20 do 50 posto, što na staru jesen-zima kolekciju, što na novu ljetnu kolekciju te "open" modele. Tu smo zatekli jedan bračni par Talijana koje smo upitali što kažu o našoj ponudi i sniženjima.

- Sniženja se kreću otprilike kao i kod nas u Italiji, negdje su niža, negdje su viša, ovisno od trgovine do trgovine, međutim, cijene su vam u startu veće nego kod nas, pa se svejedno opet nama ipak više isplati kupiti nešto u Italiji, a znam da na ta naša sniženja i dalje dolazi jako puno Istrana i drugih Hrvata, rekla nam je Marta Francesco.

Najveća gužva za dječje ljetne majice

Budući da Shoe-Be-Do ima također specifičan asortiman poznatih i kvalitetnih svjetskih marki obuće, i oni imaju svoju redovnu klijentelu, no ipak se osjeti nešto veći promet kada su sniženja.

- Definitivno imamo najveću ponudu Skechers obuće u gradu, koju obožavaju i naši kupci i Šveđani pogotovo. To već nekoliko sezona primjećujemo, da oni dosta kod nas kupuju ovu marku, i kažu nam da je kod njih upravo Skechers puno skuplji, pa se onda vraćaju kući s nekoliko pari obuće iz našeg butika, pogotovo sada kada su sniženja. Ipak je to zaista kvalitetna obuća koju nose i oni od 5 i oni od 65 godina, rekla nam je Suzana Dedić, voditeljica pulskog Shoe-Be-Doa.

Sniženje je i u Adidas shopu, i to do 40 posto, gdje se sada, primjerice, tenisice za trčanje mogu kupiti već za 250 kuna (ranije 419), ili za 290 (ranije 450) ili pak za 539 kuna (ranije 899). Trgovina Naf Naf također sada nudi sniženja do 50 posto, jednako kao i Calzedonia, a upravo jučer započelo je sniženje i u Sisleyju koji je sav asortiman snizio samo do 30 posto. (Patricija SOFTIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter