Za studentske stipendije 20 milijuna kuna više

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u ponedjeljak će raspisati natječaj za dodjeljivanje stipendija redovitim studentima u Hrvatskoj, a novost je da će se svi kandidati prijavljivati internetom, na elektroničkom obrascu. Sve će stipendije iznositi 1.200 kuna, a do sada su bile od 500 do 800 kuna.

Ukupno će se dodijelitI najmanje 2.650 stipendija i to s naglaskom na stipendije za studente slabijega socijalno-imovinskog statusa, a za to je u državnome proračunu osigurano 46 milijuna kuna. Ministarstvo je osiguralo još četiri milijuna kuna za stipendije koje će se dodijeliti uz pomoć Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu. Ukupno je za studentske stipendije osigurano više od 61 milijun kuna, što je gotovo 20 milijuna kuna više nego prošle godine.

Na natječaj za državne stipendije mogu se prijaviti svi redoviti studenti hrvatski državljani koji su upisani na preddiplomski sveučilišni studij, diplomski sveučilišni studij, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, kratki stručni studij, preddiplomski stručni studij i specijalistički diplomski stručni studij te studenti s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija. (I. Š. K./NL)


Podijeli: Facebook Twiter