Za studente prikupili 9.600 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Štinjanska noc ispunila je svoju misiju: posjetitelji su se na placi zabavljali do jutarnjih sati, a od simbolicnih pet kuna za ulaz na feštu prikupljeno je ukupno 9.600 kuna. Taj je iznos namijenjen za pomoc dvama studentima s prebivalištem u Štinjanu, što je i u duhu manifestacije organizirane sinoc, uoci blagdana Velike Gospe.



Nakon pocetnog zagrijavanja za stolovima, uz ice i pice, uslijedila je prava plesna groznica na kojoj su bile zastupljene sve generacije, a oni najmladi zabavu su pronašli u trckaranju placom sa svojim vršnjacima. Bonita band je domacim, ali i stranim hitovima okupljene, ne štedeci se, zabavljao satima.

Uspješnom feštom zadovoljni su i organizatori - veterani Nogometnog kluba Štinjan, Mjesni odbor i Nogometni klub Štinjan, a želja im je da Štinjanska noc ovakvog karaktera, bez obzira hoce li se pomagati studentima, socijalno ugroženim obiteljima ili nekom trecem, postane tradicionalna.

- Dodijelit cemo dvije jednogodišnje stipendije u iznosu od 4.800 kuna, odnosno 400 kuna mjesecno po studentu, kazao je Dragan Perhat u ime nogometnih veterana. Predsjednik Vijeca MO-a Štinjan Dušanko Babic istaknuo je da ce uskoro sastaviti komisiju od po dva clana Mjesnog odbora i veterana NK Štinjan te jednog nezavisnog predstavnika koji ce odrediti kriterije dodjele pomoci studentima. Pokrovitelj fešte bila je pulska Turisticka zajednica.


Podijeli: Facebook Twiter