Za Stoju i Valkane predložena 43 rješenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Donošenjem odluke o osnivanju Povjerenstva za evaluaciju pristiglih prijedloga uređenja kupališta Valkane i Stoja napravljen je prvi korak u razradi prijedloga koje su građani ostavili na gradskom portalu u posljednja dva mjeseca. Naime, Grad Pula je na svojoj internetskoj stranici proveo e-Konzultacije vezano za uređenje kupališta Valkane i Stoja, u razdoblju od 1. srpnja do 1. rujna ove godine. Cilj je bio prikupiti određene smjernice od zainteresiranih pojedinaca ili udruga u kojem pravcu urediti gradska kupališta i vidjeti hoće li biti potrebne izmjene prostornih planova vezanih za ta područja u koja bi, prema nekim procjenama, trebalo uložiti i više desetaka milijuna kuna.

Gradonačelnik Boris Miletić imenovao je stoga povjerenstvo kao radno tijelo, kojem će predsjedati Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, dok će članovi biti Mirna Radolović, Marina Gržinić Burić i Tamara Plec iz istog odjela, Ingrid Bulian iz Upravnog odjela za prostorno uređenje te Kristina Fedel Timovski i Leonard Poropat iz Ureda Grada. Imat će zadatak razmotriti i razraditi sve pristigle prijedloge za uređenje ova dva gradska kupališta, odabrati najbolji koncept, određene njegove dijelove ili više njih, na temelju kojih će se formirati takozvani konačni koncept uređenja kupališta Valkana i Stoje.

- Moram naglasiti da su u ovom periodu od dva mjeseca pristigla 43 prijedloga građana i udruga za uređenje kupališta Valkane i Stoja. Što su građani konkretno predlagali za sada ne mogu reći, dok ih povjerenstvo ne pregleda. Grad Pula je, želeći prikupiti što kvalitetnije ideje i prijedloge za uređenje gradskih kupališta, otvorio mogućnost svim građanima Pule i ostaloj zainteresiranoj javnosti da dostave svoja mišljenja. Inicijativa je pokrenuta da bi se građani Pule uključili u aktivno promišljanje razvoja Grada, istaknuo je gradonačelnik.

Valja se prisjetiti da godinama Grad daje ova kupališta na upravljanje gradskom poduzeću Pula parking čiji su djelatnici brinuli o redu na kupalištima, održavali ih, pogotovo sanitarne čvorove u čiju su izgradnju i uložena određena sredstva. Vatrogasno je to rješenje s obzirom na neuspjele pokušaje davanja koncesija. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter