Za Stephanie prikupljeno 2,2 milijuna kuna

Ujedinila Hrvatsku - Stephanie Milda (Jure Mišković/CROPIX)
Ujedinila Hrvatsku - Stephanie Milda (Jure Mišković/CROPIX)

Humanitarna akcija za prikupljanje pomoći za malenu djevojčicu Stephanie Milda, oboljelu od opake Arnold-Chiari malformacije, koja je prije nekoliko dana pokrenuta u Zadru, a potom se proširila diljem Hrvatske, uspjela je!

Iako se u početku i organizatorima, a i obitelji petogodišnje Stephanie svota od 300 tisuća američkih dolara koliko je trebalo prikupiti da bi obitelj dobila vizu i odvela dijete na operaciju u Chicago činila nedostižnom, do jučer je ipak prikupljena. Na posebnom žiro-računu bilo je oko 2,2 milijuna kuna, a očekuju se još neke uplate od akcija održanih tijekom vikenda.

Iako operativni zahvat kojem je dijete proljetos podvrgnuto u Zagrebu nije rezultirao potpunim uspjehom, financiranje drugog, nužno joj potrebnog s obzirom na to da su se simptomi bolesti vratili, HZZO ipak nije odobrio. Naprotiv, oni su roditeljima i pismenim putem 19. rujna uputili odbijenicu.

Sićušna djevojčica teška svega 16 kilograma svojim je nevinim dječjim pogledom i čarobnim osmjehom osvojila srca svojih sugrađana koji su se odmah odazvali akciji.

Novac za liječenje malene Zadranke prikupljao se u kafićima, restoranima, trgovinama, dječjim vrtićima i školama, a pojedinačnim uplatama pridružile su se i brojne tvrtke, sportaši i poduzetnici. Prvi među sportašima s iznosom od 10 tisuća eura priključio se dinamovac u dresu njemačkog Bayerna Mario Mandžukić, a odmah sutradan i najpoznatiji zadarski nogometaš u dresu madridskog Reala Luka Modrić. Od prodanih ulaznica za koncert u Višnjiku prikupljeno je 280 tisuća kuna., od kojih je, nakon plaćenih troškova, djevojčici na račun uplaćeno 260 tisuća kuna. Bio je to koncert za pamćenje na kojemu su kao nikada do sada, prodane sve ulaznice, te se sjedalo više tražilo već sat vremena prije početka glazbenog spektakla.

Stephanie će u Chicagu biti operirana 27. rujna. (Suzana BANDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter