Za Statuse nominirana 4 glazbenika iz Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završen je prvi krug glasanja za nagradu Status koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija te su nominirana 24 instrumentalista, medu kojima i cetiri glazbenika iz Istre.

Drugi ce krug trajati do 4. travnja u 10 sati, nakon cega ce biti izabrani pobjednici kojima ce nagrada biti dodijeljena 11. travnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci.

Dobitnike u 13 kategorija, od kojih je šest posveceno jazzu, biraju kolege glazbenici, a pravo glasa u kategorijama zabavne, pop-rock, urbane, narodne i etno glazbe imaju svi clanovi HGU-a koji mogu glasati putem službene web-stranice na adresi nagrada-status.hgu.hr.

Za ovogodišnju je dodjelu predloženo cak 297 instrumentalista, a medu 24 nominirana su Bruno Krajcar i Franko Krajcar za najbolje svirace tradicijskih i ostalih glazbala. U podrucju jazza takoder su nominirana dvojica Istrana, i to Kristian Terzic za najboljeg klavijaturista, a Branko Sterpin za najboljeg trubaca.

U drugom krugu clanovi HGU-a mogu glasati za jednog kandidata u svakoj kategoriji iz podrucja zabavne, pop-rock i urbane glazbe. U kategorijama koje se odnose na jazz, umjesto dosadašnje jazz komisije, za predložene instrumentaliste moci ce putem e-maila glasati redovni clanovi unije, koji su inace glasaci u jazz kategorijama diskografske nagrade Porin. (M. RADIC)

Cast je kada ti struka iskaže poštovanje
Za nagradu Status osim Franka Krajcara, koji je nominiran i za Porin, nominirani su i Kristian Terzic, Branko Sterpin te Bruno Krajcar.

- Biti nominiran za nagradu Status mi je uvijek drago jer se radi o ocjeni struke, tj. glazbenika i profesionalaca, kolega iz HGU-a. Nagradu sam vec osvojio 2006. i 2008. godine u pop-rock kategoriji, a ove sam godine osim u ovoj prvi put nominiran i u jazz kategoriji. Drago mi je da sam vec šest godina zaredom u finalu ove dodjele, koja predstavlja feedback mojem radu, kaže Terzic.

Bruno Krajcar vec je osvojio jednu nagradu Status, a ove se godine s Frankom Krajcarom natjece u kategoriji za najboljeg sviraca tradicionalnih glazbala. "Uvijek mi je drago kada me nominiraju za to priznanje, pogotovo što to daju glazbenici glazbenicima pa je svaka nominacija na neki nacin priznanje i poticaj za daljnji rad. Od nominacija i priznanja se ne živi, ali one uvijek vesele, zato mi je drago", kaže Bruno Krajcar.

Mladi pulski trubac Branko Sterpin takoder je vec više puta bio nominiran za Status. Uhvatili smo ga na probi te nije mogao puno pricati. "Cast je kada ti struka iskaže nekakvo poštovanje u muzickom smislu", kratko nam je rekao Sterpin. (M. Ra. i M. Pe.)


Podijeli: Facebook Twiter