Za stare i nemocne - stari jogurti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"U Domu za starije i nemocne osobe Sveti Polikarp u kojem je smještena moja mama vec drugi dan za obrok dobivaju i vocne jogurte kojima je 17. rujna istekao rok trajanja", piše citateljica u e-mailu koji je uputila našoj redakciji. "Mislim da je zaista jadno da se starijim ljudima daje za jelo nešto cemu je istekao rok trajanja unatoc tome što veliki iznos novca uplacujemo mjesecno tome domu", navodi ona.

Zašto su korisnici dobili stare jogurte, pitali smo ravnatelja ustanove Martina Klimana koji je rekao da mu se nitko nije obratio zbog tog slucaja. No, nakon provjere naveo je da su vocne jogurte kojima rok istjece 17. rujna tog dana jeli i korisnici i djelatnici, a da im nove pošiljke stižu gotovo svakodnevno.

- Posljednji dan kad su dijeljeni ti jogurti bio je upravo 17. rujna. No, možda su djelatnice pokupile neke jogurte koje korisnici nisu otvorili pa su ih ponovno poslužile iduci dan. Greška se mogla dogoditi, no, pomno pazimo na sve proizvode pa i mlijecne, prvenstveno radi zdravlja korisnika. Vec smo pregledali sve jogurte i nijedan kojem je istekao rok trajanja zasigurno nije ostao, rekao Kliman.

- Osobi kojoj se to dogodilo osobno se ispricavam. Ponekad nam se dogodi da nam nude jogurte kojima je istekao rok trajanja za nižu cijenu, ali ne prihvacam takve ponude radi korisnika. Ako postoji ikakva sumnja u ispravnost nekog proizvoda, nosimo ga na testiranje u Zavod za javno zdravstvo, no to je uvijek unutar roka trajanja, zakljucio je.


Podijeli: Facebook Twiter