Za Stanciju Grande još se priprema dokumentacija

U Velikoj Stanciji kod Savudrije u pripremi još jedan golf (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
U Velikoj Stanciji kod Savudrije u pripremi još jedan golf (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

 Prijedlog ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana grada Umaga za područje Stancija Grande, pokrenutih za potrebe brže realizacije golf igrališta s 18 rupa i hotela sa 180 postelja na prostoru oko tamošnje nekadašnje ladanjske vile, dostavljen je gradonačelniku, koji bi ga trebao uskoro poslati na javnu raspravu u trajanju od 15 dana, doznajemo od Ljubice Marfan, direktorice savudrijske tvrtke Pelagius koja kani u gradnju tog novog turističkog resorta uložiti 700 milijuna kuna.

Očekuje se da bi dokumentacija, uključujući i izradu Urbanističkog plana uređenja tog golf igrališta, mogla biti spremna dogodine na proljeće, kada će, najavljuje optimistično Marfan, pokrenuti i postupak ishođenja potrebnih dozvola. Gradilište bi se moglo otvoriti u drugom dijelu 2013., ali kada točno - sada je nemoguće reći.

Na upit u kojoj je fazi priprema ovog, trenutno najvećeg projekta u Istri, koji predviđa otvaranje stotinjak radnih mjesta, hotel visoke kategorije i drugi golf teren po redu u Savudriji, tek dva kilometra udaljen od onog prvog u Crvenom Vrhu u vlasništvu Rezidencije Skiper, Marfan kaže "u vrlo radnoj".

- Nadam se da će ciljane korekcije Prostornog plana biti usvojene do kraja godine. Izrada UPU-a za golf igralište još je na početku, tek treba utvrditi tvrtku koja će ga nacrtati. Kada se govori da bi Pelagius mogao početi graditi 2013., to je jako, jako optimistična najava. Vjerojatno nećemo koristiti kreditna sredstva, a postoji mogućnost da će nam se u tom velikom projektu pridružiti još nekoliko investitora, veli Marfan.

Pelagius na ovom projektu radi već šest godina, a ova je bila u znaku pokretanja preinaka PP-a i UPU-a, što su umaški vijećnici usvojili proljetos. (Tanja KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter