Za spomenik Pavelicu 1.900 fejsbukovaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Podržimo podizanje spomenika Anti Pavelicu u Zagrebu (26. 12. 09. u 15 sati)" naziv je grupe pokrenute na najpoznatijoj svjetskoj socijalnoj mreži, Facebooku, koja je do subote u poslijepodnevnim satima, u samo cetiri dana od pokretanja, okupila više od 1.900 clanova.

Grupa je obilježena pozdravom "Bog i Hrvati - tko nije nek' pati!", smatra se politickom organizacijom, a pristup je dozvoljen svim korisnicima interneta. U opisu stranice grupe stoji kratko "Za sve koji cijene Poglavnika". Hrvatski uljudbeni pokret (HUP) najavio je pocetkom ovog mjeseca podizanje spomenika kvislingu i fašistickom diktatoru Anti Pavelicu, dok je celnik HUP-a Tomislav Dragun u hrvatskim medijima tvrdio da "prema Europskom sudu za ljudska prava ne postoji pravna osnova da nas se u tome sprijeci".

- Mi tog dana necemo rušiti ni ubijati, vec cemo "uljudbeno" podici spomenik, koji je nužan ne samo Zagrebu, vec i Hrvatskoj, rekao je tada Dragun, no ako je suditi prema komentarima i drugim sadržajima prisutnim na spomenutoj grupi, teško da se može govoriti o bilo cemu "uljudbenom".

Na Facebooku je kao reakcija na spomenutu osvanula druga grupa pod nazivom "Ne želim spomenik poglavniku ustaške NDH Anti Pavelicu u Zagrebu", koja je u subotu poslijepodne brojila oko tisucu clanova.


Podijeli: Facebook Twiter