Za smrt motociklista 8 mjeseci zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora osudena je Davorka Glavina-Stankovic (59) iz Pule, koja je u srpnju 2004. godine skrivila sudar s motociklistom Vanjom Rosandom (26) iz Pule, koji je od posljedica teških ozljeda preminuo u pulskoj bolnici deset dana nakon nesrece.

Nesreca u kojoj je poginuo mladi Puljanin dogodila se 16. srpnja oko 16.10 sati. Glavina-Stankovic je upravljajuci svojom "opel agilom" PU 207-GB Ulicom Veruda, i to lijevim prometnim trakom, namijenjenim vozilima koja skrecu ulijevo, skrenula u Ulicu Sisplac i oduzela prednost motociklu "yamaha YZF-R6", kojim je propisno iz suprotnog smjera naišao Rosanda.

Uslijed osobito teških ozljeda koje je pritom zadobio, tim gore što nije imao zaštitnu kacigu, Rosanda je nakon deset dana u komi preminuo na Odjelu anesteziologije i reanimacije.

Davorku Glavina-Stankovic u listopadu 2008. na Opcinskom sudu u Puli sutkinja Vera Glasnovic Gjoni najprije je nepravomocno osudila na 11 mjeseci zatvora.

Iako je prihvatila krivnju odnosno odgovornost za izazvanu tragediju, Glavina-Stankovic nije prihvatila kaznu koju je predložilo Državno odvjetništvo pa se na prvostupanjsku presudu potom žalila Županijskom sudu u Puli, koji je presudom iz studenog 2009. samo djelomicno prihvatio njenu žalbu i to dio koji se odnosi na sankciju, smanjivši joj kaznu za tri mjeseca.

Krajem travnja ove godine okrivljenica je Vrhovnom sudu podnijela zahtjev za izvanredno ublaženje kazne, koji je sudsko vijece na celu sa sutkinjom Lidijom Grubic Radakovic odbilo smatrajuci ga neosnovanim.


Podijeli: Facebook Twiter