Za smjenu zahvali Sutlicu i Mesicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nema kraja sporu na relaciji Hloverka Novak Srzic - Ana Jelinic: smijenjena voditeljica i urednica emisije Dossier.hr u srijedu nam je rekla da joj je glavna urednica Informativnog programa nakon smjene porucila da "za to zahvali Vanji Sutlicu i predsjedniku Stjepanu Mesicu". Spor je ušao u novu, još turbulentniju fazu nakon što je u sinocnjem središnjem Dnevniku objavljen demanti na gostovanje Darka Petricica u Dossieru.hr gdje je ovaj prozvao predsjednika "za suradnju s albanskim lobijem".

Demanti je, neobicno, plasiran 12 dana nakon sporne emisije, i to u Dnevniku, umjesto u Dossieru ciji se sadržaj demantira, pa Jelinic smatra da se Novak Srzic na taj nacin s Pantovcaka "grebe" za milost.

- Angažirala sam odvjetnika Zvonimira Hodaka, jer ne želim da se preko mojih leda vode tudi privatni ratovi, rekla nam je Jelinic.

Zašto je predsjednikov demanti objavljen baš u Dnevniku, ima li veze sa željom Novak Srzic da ju se iz Predsjednickih dvora zaštiti u dane kad ceka putokaz prema izlaznim vratima Prisavlja, upitali smo samu glavnu urednicu.

- Tvrdnja Ane Jelinic je najobicnija laž. Predsjednikov demanti objavljen je u Dnevniku zbog velike važnosti za javnost, a objavit cemo ga ponovno u Dossieru, rekla nam je Novak Srzic.

Predsjednik Mesic je u srijedu bio na službenom putu u Njemackoj, a kako neslužbeno doznajemo iz njegova ureda, zahtjev za demanti je poslan sukladno Zakonu o medijima, koji predvida plasman u emisiji ciji se sadržaj demantira. Drugim rijecima, nitko iz Ureda predsjednika nije tražio da se demanti plasira u Dnevnik, ali je takav potez iz dijela HTV-ove informative ocito procijenjen oportunim uoci ovog ponedjeljka kad bi se trebalo znati odlaze li Hloverka Novak Srzic i Vanja Sutlic sa svojih pozicija.


Podijeli: Facebook Twiter