Za slijepe i slabovidne 50.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na prvom humanitarnom turniru u golfu »First Feel golf for Charity«, koji se održao proteklog vikenda na golf igralištu u Savudriji, za slijepe i slabovidne Bujštine prikupljeno je 27.500 kuna. Istodobno je održana i aukcija umjetnina u režiji Udruge slijepih Istarske županije kojom je prikupljeno više od 20 tisuca kuna za dovršetak izgradnje Kuce svjetla u Cukricima.

Golf turnir organizirao je Lions Club iz Novigrada u suradnji s Golf Clubom Adriatic, ATP-om Umag i umaškom udrugom Golf & Country club. Novac ce se uruciti Lejli i Jasminu Caticu, Antoniju Cavarevicu, Anni Mariji Manin, Terencu Bogdanu, Anesu Haliliju i Melissi Koncar, a ocekuje se da ce to uciniti pjevac Tony Cetinski koji u Umagu nastupa iducu vecer.

Turnir je odigralo 55 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije, medu kojima su bili i proslavljeni bivši skijaši Bojan Križaj i Christian Mayer, cija je ekipa osvojila prvo mjesto, saznali smo od predsjednice Lionsa Snježane Nazarevic. Sudionici su za turnir platili po 500 kuna, a tog se prihoda u korist potrebitih odrekla Rezidencija Skiper.

Nakon proglašenja najboljih i podjele pehara uslijedila je dvosatna aukcija na kojoj se nudilo 200 umjetnina, koje su bile donacije doajena hrvatskog likovnog stvaralaštva. Od organizatorice Petre Kosanovic doznali smo da je prodano 40 posto slika, pa ce prirediti još jednu aukciju. Jako su zadovoljni rezultatom, premda je odaziv gostiju u klupskoj kuci golfa zbog velike vrucine bio manji od ocekivanog. Medu izloženim djelima bili su i dijelovi najvece slike na svijetu guinnessovca ?uke Siroglavica, kojih je prodano desetak.

Iako je ovaj dogadaj imao podršku Ureda hrvatskog predsjednika i povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Umaga, Kosanovic veli da ih je razocaralo što se nitko od celnika umaške gradske vlasti nije pojavio, a obecali su da ce doci. Medu poznatim licima koja su sudjelovala na aukciji spomenula je Linu Cervara, Dražena Ladica, te Križaja i Mayera. Pohvalila je brtonišku klapu Volta i umaški band Taste the Yellow Snow, predvoden Boškom Miletom, koji su tom prigodom svirali.

- Novigradski Lions iz svojih drugih humanitarnih aktivnosti osigurao je sredstva za kupnju mediteranskih kanalica kojima ce se u cijelosti pokriti krov edukacijsko-rehabilitacijskog centra Kuca svjetla, rekao je predsjednik Udruge slijepih Istarske županije Zlatko Kuftic. Gradnja tog zdanja, površine 308 cetvornih metara, je pri kraju, pokrivanje krova s kanalicama planira se za iduci tjedan, nakon cega slijedi uredenje unutrašnjosti, što ce pricekati dok se ne prikupe sredstva, saznali smo od Kuftica.


Podijeli: Facebook Twiter