Za školu i vrtic još osam milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic, medu aktima koje je donio u razdoblju od 7. do 14. srpnja, prihvatio je odluku o stjecanju udjela u trgovackom društvu IVS-Istarski vodozaštitni sustav Buzet, koju ce proslijediti Gradskom vijecu na konacno usvajanje. Za deset posto vlasništva, koje ce Puli prepustiti drugi suvlasnici, iz proracuna ce se morati isplatiti stotinjak tisuca kuna.

Gradski vijecnici odlucivat ce i o pregovorima o dodatnim radovima u gradnji objekta OŠ Veli Vrh. Prema pojašnjenju gradonacelnika, radi se o nizu poslova vrijednima osam milijuna kuna, medu kojima su, primjerice, rušenje platoa i ogradnog zida, izgradnja energetske trase, protupožarnom premazu, ugradnji instalacija za prirodni plin i videonadzora te drugim radovima.

Iako je usvojena izmjena odluke o planu upravljanja pomorskim dobrom, podrucje rive nije ni sada ukljuceno u taj plan. Naime, tamošnja ACI marina preuzela je nedavno i oznacila svoja parkirna mjesta cime je smanjila broj onih pod naplatom u sustavu Pulaparkinga.

Prema rijecima nadležnog procelnika za komunalni sustav Damira Prhata, da bi se reguliralo pitanje rive, trebalo bi, prije svega, napraviti parcelacijski elaborat da bi se uopce znalo dokle sežu granice pomorskog dobra na podrucju grada Pule, što zahtijeva i novac i vrijeme. Vezano za naplatu parkiranja na rivi, pripremaju se, kaže Prhat, izmjene i dopune odluke o lokacijama pod naplatom uz odredene izmjene na dijelu rive.


Podijeli: Facebook Twiter