Za školu dr. Mate Demarina prikupljeno 33 tisuće kuna

Zanimljive igre za sve uzraste (Mario ROSANDA)
Zanimljive igre za sve uzraste (Mario ROSANDA)

Općina Medulin drugu godinu za redom uspješno je organizirala Obiteljski dan, sportsko-rekreativnu i zabavnu manifestaciju za sve generacije mještana i posjetitelja na kojoj je za medulinsku Osnovnu školu "Dr. Mate Demarin" prikupljeno 29.500 kuna. Uz donacije općinskih tvrtki Albanež, Med Eko Servis i Buža te Javne ustanove Kamenjak, školi će biti uplaćeno ukupno 33.000 kuna. Općina je lani prihvatila inicijativu Lare Vujice te su u suradnji s Udrugom AK Delta i profesoricom Đeni Blarežina iz pulske Gimnazije organizirali Obiteljski dan koji je također imao humanitarnu notu. Lani je prikupljeno više od 11.700 kuna za odlazak atletske ekipe pulske Gimnazije na Svjetsko prvenstvo, održano u lipnju 2015. u Kini, gdje su pod vodstvom prof. Blarežina ostvarili odlične sportske rezultate.

U organizaciju ovogodišnjeg Obiteljskog dana uključili su se medulinski osnovci i njihovi učitelji, djeca, roditelji te odgajateljice iz dječjih vrtića s područja općine, udruge, pojedinci i tvrtke. Sportsko-rekreativni dio programa održan je u medulinskoj školi gdje se, usprkos lošem vremenu i kiši, okupilo mnoštvo djece i odraslih. Program su svečano otvorili načelnik općine Goran Buić i ravnateljica škole Dragica Dorić, a u nastavku su uslijedile zabavne igre koje je za sve uzraste natjecatelja, uz volontere - učenike pulske Gimnazije s područja općine Medulin, u balon-dvorani škole pripremila i vodila prof. Đeni Blarežina.

Mališani vrtićke dobi natjecali su se uz svoje roditelje, ekipe osnovnoškolaca međusobno, kao i ekipe općinara, medulinske škole i vrtića. Program je obogaćen kratkim zumba fitnessom i nastupima članova Plesnog studija Pirueta iz Medulina, a glumačka družina Istra Inspirita izvela je lutkarsku predstavu "Priče starog Malina". Sve sudionike su potom očekivale dvije kreativne radionice te mnoštvo ukusnih delicija - maneštra i fritule koje su pripremili medulinski učitelji i odgajateljice, slatke i zdrave deserte koje su na licu mjesta pripremale djelatnice Općine Medulin, kolači koje su donijeli roditelji osnovaca te kesteni koji su se pekli pred školom. Osnovci su u više od mjesec dana sa svojim učiteljima pripremili zanimljive suvenire, uporabne predmete i nakit od keramike, mirisne sapune, krpene lopte, smokvenjake... Uz njih su svoje radove u školi izložili i članovi udruge Rotonda iz Vinkurana. Sve ponuđeno moglo se, uz donaciju, kušati ili ponijeti kući kao suvenir.

Općina Medulin je, uz pomoć mnogih sponzora, pripremila i bogatu lutriju u kojoj su svi listići bili dobitni, a prodavani su tijekom prijepodneva u školi. Obiteljski dan nastavljen je u šatoru na medulinskoj rivi, kraj obnovljenog Malina na vitar, gdje se od podneva odvijala gastro manifestacija "Od mora do stola" u organizaciji LAGUR-a Istarska batana. U šatoru su brojni ugostitelji nudili razne morske delicije od lokalne ribe i morskih plodova koje se kušalo također uz donaciju. U LAGUR-ovom šatoru izvučeni su dobitnici devet najvrjednijih nagrada lutrije Obiteljskog dana, nastupio je duo Trubadurz, održan je turnir u briškuli te iznimno uspješna aukcija umjetničkih slika s ovogodišnjeg Ex temporea u Medulinu koje je donirala udruga Medulin Art. (D. PALIBRK)

 


Podijeli: Facebook Twiter