Za Sigurnu kuću Istra pjevat će klapa Rišpet i Mia Negovetić

Desert s časom bujske mistele
Desert s časom bujske mistele

Ove subote u Istarskom narodnom kazalištu s početkom u 20 sati održat će se tradicionalni humanitarni koncert "Božić u INK". Koncert je najavljen danas na konferenciji za novinare u pulskoj Komunalnoj palači, gdje je objavljeno da će ove godine nastupiti klapa Rišpet i mlada glazbenica Mia Negovetić.

Karte gotovo rasprodane

- Svake godine, već petu godinu za redom, prihod od prodanih ulaznica, što je otprilike 30 do 35 tisuća kuna, ide u humanitarne svrhe. Tako će ove godine sav prihod ići Sigurnoj kući Istra, a svi građani koji su kupili ulaznice mogu biti ponosni što su na taj način u ovo blagdansko vrijeme učinili zaista dobro djelo. Izuzetno mi je drago što je ovaj koncert postao tradicionalni dio manifestacije Prosinac u Puli i što su već gotovo sve karte rasprodane, kao i svake godine, tako da oni koji bi željeli doći na koncert moraju požuriti na blagajnu INK, poručio je organizator i promotor koncerta Daniel Sponza.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako je ovaj humanitarni koncert jedna lijepa priča koja se u Puli održava u blagdansko vrijeme. Istaknuo je da Grad Pula redovno sufinancira rad Sigurne kuće Istra kroz proračun te da bi svi voljeli da nema potrebe za ovakvim "skloništima" za žrtve nasilja u obitelji, no, nažalost, statistike govore da obiteljsko nasilje nije u padu već u porastu. Miletić je dodao da mu je drago što će prikupljena sredstva ponovno stići u prave ruke i što su građani prepoznali plemeniti cilj koncerta, a nisu izostale ni zahvale Arena Hospitality grupi koja je i ove godine partner događaja.

Uredit će se kutak za djecu

Promotor koncerta Daniel Sponza dodao je kako je dosadašnjim koncertima prikupljeno ukupno 130 tisuća kuna, a sredstvima se pomoglo radu Udruge cerebralne paralize Istarske županije, Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda, Školi za odgoj i obrazovanje te pokojnom Puljaninu Dimitriju Kačini Giovanniniju.

- Sigurna kuća Istre pruža svu potrebnu pomoć i podršku ženama žrtvama obiteljskog nasilja i njihovoj djeci, a od kad je osnovana 2005. godine, kroz našu je ustanovu prošlo 250 osoba. Eto, jako sam sretna što će se našim štićenicama pomoći i na ovaj način i u pravo vrijeme, budući da su zaista i namještaj i aparati u našim skloništima već dotrajali i potrebno ih je zamijeniti, a uredit ćemo i kutak za djecu. Ovom prilikom željela bih se od srca zahvaliti svim građanima koji su kupili karte i time pomogli našim štićenicama, poručila je koordinatorica Sigurne kuće Istra Jadranka Černjul.

Petu godinu za redom humanitarni Božićni koncert podržava i Arena Hospitality grupa čija je direktorica prodaje i marketinga Manuela Kraljević poručila kako ova tvrtka uvijek i sa zadovoljstvom podržava kvalitetne događaje i manifestacije poput ove.

- Budući da ove godine prikupljena sredstva idu Sigurnoj kući Istra, imamo dvije poruke za sve građane, a to je da neke životne situacije mogu popraviti, ali i da se mogu spriječiti, čemu bismo svi trebali težiti, rekla je Kraljević. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter