Za Saru Bećirović do sada prikupljeno više od 70 tisuća kuna

Sara Bećirović (lijevo) (Arhiva)
Sara Bećirović (lijevo) (Arhiva)

Pula je još jednom pokazala veliko srce i u mjesec dana, koliko traje humanitarna akcija za prikupljanje pomoći radi pokrivanja troškova liječenja i oporavka mlade pulske košarkašice Sare Bećirović, prikupila do sada više od 70 tisuća kuna. Organizatori humanitarne akcije, razrednik Moris Peruško, te košarkaški treneri Ivan Đukić (ŽKK Pula Črnja Tours), Igor Bolković (KK Stoja) i Siniša Žarić (KK Pula 1981) ne kriju stoga veliko zadovoljstvo odazivom sugrađana, baš kao što, kažu nam, zahvalnost iskazuje i sama obitelj Bećirović.

"Ulica" donirala 20 tisuća kuna

- Uistinu smo sretni velikim odazivom ovoj humanitarnoj akciji. Dosad se uspjelo prikupiti više od 70 tisuća kuna, što će biti od velike pomoći obitelji Bećirović. Sara je prošla već tri ciklusa kemoterapije, predstoji joj još jedan do dva ciklusa, ali nalazi pokazuju da će se optimistične prognoze ostvariti, kaže nam jedan od organizatora akcije Ivan Đukić.

Organizatori humanitarne akcije prenose i velike zahvale obitelj Bećirović, posebno udruzi Futsal-Pula, organizatorima malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2016. - Suzuki Motortech", koji su uplatili 20 tisuća kuna i najveći su donatori akcije. Ne čudi s obzirom da je Ulica u posljednjih desetak godina, kroz kompletan prihod posljednjeg dana turnira, donirala gotovo 300 tisuća kuna brojnih udrugama i institucijama, ali i potrebitim pojedincima. I ove godine Ulica nije zakazala te se još jednom iskazala nastavkom hvalevrijedne humanitarne inicijative.

Skupi troškovi oporavka

Prikupljena financijska sredstva iskoristit će se za troškove liječenja i oporavak Sare, 14-godišnje učenice osmog razreda Osnovne škole Šijana, koja je oboljela od tumora limfnih čvorova i trenutno se nalazi na liječenju kemoterapijom u riječkoj bolnici. Riječ je, kako navode liječnici koji brinu o mladoj sportašici, o izlječivoj dijagnozi, pogotovo što ju je Sara otkrila vrlo rano uočivši pojedine simptome i brzom reakcijom zadržala nadu u ozdravljenje. Posljednji nalazi upućuju da bi na koncu sve moglo imati sretan završetak. No, put do ozdravljenja je dugotrajan i izrazito skup za Sarinu obitelj pa ovakve hvalevrijedne akcije pokazuju da je Pula uvijek ujedinjena u ovakvim slučajevima.

Uplate na račun

Svi zainteresirani, koji se i dalje žele uključiti u ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju, mogu to učiniti direktnom uplatom financijskih sredstva na broj računa Sarine majke Tife Bečirević u Raiffeisen banci, IBAN: HR3924840083200798954, s naznakom "za Saru". (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter