Za sanaciju fasada 46 prijava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je 1. prosinca istekao rok od 60 dana za prijavu zainteresiranih za sanaciju fasada u sklopu gradskog projekta Dolcevita, od procelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata saznali smo da je stiglo 46 prijava. Do kraja tjedna još se ocekuju prijave koje su eventualno poslane poštom.

"Povjerenstvo ce pregledati sve pristigle prijave te izdvojiti one koje ne ispunjavaju tražene uvjete. Za ostale cemo provjeriti dokumentaciju i eventualno zatražiti nadopunu, jer je uoceno da jednom dijelu prijava nedostaje potrebna dokumentacija. Kad se to riješi, provest ce se još jedna provjera, a potom konacna selekcija. Zatražit cemo uvjete konzervatora po svakoj prijavi i njihovo odobrenje za sve tražene radove prema troškovnicima i tada sastaviti listu prioriteta koju cemo uputiti gradonacelniku", pojasnio nam je predstojecu proceduru procelnik Prhat.

On vjeruje da bi se prve fasade po ovom programu mogle poceti uredivati vec u 2010.. Valja podsjetiti da se uz Grad Pulu u projekt ukljucila i ovdašnja Turisticka zajednica, koja donira milijun kuna.

Sredstva iz gradskog proracuna izdvojit ce se iz prikupljenih namjenskih prihoda od spomenicke rente, koji se mogu koristiti iskljucivo za zaštitu i ocuvanje kulturnih dobara, kao i s drugih stavaka, ne bi li se uredile fasade u onom udjelu u kojem je Grad suvlasnik poslovnih ili stambenih kvadrata.

Mjesto na listi definirat ce se ovisno o stanju ugroženosti kulturnog dobra, spomenickoj i ambijentalnoj vrijednosti, cjelovitosti potrebnih radova te prema zoni prioriteta.


Podijeli: Facebook Twiter