Za Rovinjsku noć neke se ulice zatvaraju, a besplatna parkirališta otvaraju

Najveća je to i najraskošnija ljetna manifestacija (Arhiva/D. TALAJIĆ)
Najveća je to i najraskošnija ljetna manifestacija (Arhiva/D. TALAJIĆ)

Na tragu tradicionalnih gužvi i manjka parkirališta, što je u ljetnim mjesecima u gradu svete Eufemije svakodnevna, a za velikih fešti i neizdrživa popratna pojava, tijekom dvodnevne Rovinjske noći, sutra i u nedjelju uspostavit će se privremena regulacija prometa, odnosno za posjetitelje besplatno otvoriti tri parkirališta.

Do 3 sata iza ponoći

Prema riječima direktorice Turističke zajednice Odete Sapač, tijekom vikenda neke od frekventnijih gradskih ulica bit će zatvorene za promet u vremenu od 18 do tri sata iza ponoći. Konkretno, odnosi se to na Ulicu Matteo Benussi Cio, osim dijela kod autobusne i stanice za vozila javnog prijevoza. Nadalje, u cijelosti se zatvaraju Ulice Funtana, Mate Balota, Obala Vladimira Nazora, Carduccijeva (osim za javni prijevoz), Omladinska u dijelu od raskrižja sa Zagrebačkom u pravcu marine, Obala Giordana Paliage od okretišta "Mirne" prema pješačkoj zoni, a povremeno i Istarska ulica nakon okretišta "Štanga" radi rasterećenja ulaza prema centru grada, osim za vozila javnog prijevoza.

- Upravo, da bi građanima i posjetiteljima osigurali dolazak i ugodan boravak na jednoj od najljepšoj fešta Jadrana, Rovinjskoj noći na kojoj se tradicionalno turistički Rovinj zahvaljuje domaćinima na trudu i gostima na dolasku i boravku u Rovinju, osigurali smo tri lokacije za besplatno parkiranje. Riječ je o parkiralištu na području Svetog Vida, Lamanove i u industrijskoj zoni Gripole-Spine, kaže Sapač pod čijom se dirigentskom palicom i u organizaciji Turističke zajednice posljednjih 55 godina odnosno sezona održava ova najveća i najraskošnija ljetna manifestacija.

Rovinjska noć, dakle, sutra starta u 21 sat kada će na Trgu maršala Tita nastupiti domaća grupa Party band, a potom i grupa Funbox. Istovremeno, Trg Rivijera ugostit će grupu Energy i Laguna Bend. Nedjeljni program počinje u 20 sati promenadnim nastupom Limene glazbe i Rovinjskih mažoretkinja. Sat kasnije vatru počinje paliti izvrsni Le Monde, da bi svojevrsni klimaks bio u 22 sata kada počinje 15-minutni pozdrav ljetu - tradicionalni vatromet. A nakon vatrometa slijedi i živa vatra - Severina.

Vinari i pršutari

Rovinjska noć bit će obogaćena i gastronomskom ponudom hotelijersko-ugostiteljske kuće Maistra i udruge Kuća o batani, a predstavit će se i domaći vinari Matošević, Vivoda i Smoljan, dok će pršutarna "Milohanić" biti zadužena za ponudu ove istarske delicije. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter