Za Rojc 1,76 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Program javnih potreba u kulturi grada Pule pokriva i funkcioniranje i održavanje objekata u kulturi, a u ovogodišnjem "kulturnom proracunu" od ukupno 1,92 milijuna kuna Centru gradskih udruga Rojc pripast ce 1,76 milijuna.

Sredstva koja su namijenjena redovnoj djelatnosti, a ukljucuju place za tehnicku službu, režijske troškove objekta i prostora udruga, redovno održavanje i investicijske zahvate - iznose 1,5 milijuna kuna.

Ostalih 260 tisuca kuna dolazi od najma dijela krova za antene mobilnih operatera, a ta bi se sredstva trebala koristiti za investicijske zahvate u infrastrukturi, ciji ce plan zajednickim snagama izraditi Koordinacija udruga Rojca i Castrum d.o.o.

Ostaje upitno hoce li se to ostvariti, jer je jednaki iznos za istu svrhu i iz istog izvora bio planiran i u lanjskom Programu javnih potreba u kulturi Grada Pule, no kasnije ga je pojeo rebalans.

Korisnici Rojca od ove godine, a sukladno o novoj odluci o korištenju prostora, sudjelovat ce u podmirivanju zajednickih troškova placanjem utroška elektricne energije u svojim prostorima. U Rojcu su trenutno smještene 104 udruge iz kulture, tehnicke kulture, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i civilnog društva.

Cak 54 udruge od proracuna Grada Pule dobivaju i sredstva za svoje programe, dok ostalih 50 Grad podupire kroz osiguranje prostora bez placanja troškova najma.

Za prostor u Radicevoj 22 Grad Pula ce ove godine izdvojiti šest tisuca kuna, i to za participaciju u zajednickim troškovima udruga koje su tamo smještene.

Kao i lani, za troškove održavanja i nabave opreme za udruge u kulturi otici ce 50 tisuca kuna, za najam dvorane INK-a 70 tisuca kuna, a za komunalnu naknadu Grad je planirao 40 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter