Za pulske djecje domove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu završetka velike nacionalne akcije "5 na dan", kojom se isticala važnost dnevne konzumacije voca i povrca, Mercator-H donirat ce pet tona voca i povrca hrvatskim domovima za djecu. Pulski dom za djecu i mlade punoljetne osobe "Pula", koji skrbi za 64-ero djece, jedan je od pet djecjih domova koji je medu prvima primio donaciju.

- Želja nam je bila donacijom tone voca i povrca djeci omoguciti vecu konzumaciju zdrave hrane te cemo u predstojecim tjednima pulski djecji dom redovito opskrbljivati ovim svježim namirnicama. Iznimno nam je drago da donacijom doprinosimo boljoj kvaliteti života naših mladih sugradana, izjavila je tom prigodom Gordana Vitasovic, voditeljica regije Istre i Kvarnera za Mercator-H, koja je ravnateljici djecjeg doma Davorki Beloševic urucila prvi dio donacije. Ravnateljica se pak zahvalila Mercatoru što je donacijom djecju prehranu ucinio raznovrsnijom.

Dom za djecu, mladež i odrasle osobe s cerebralnom paralizom i drugim posebnim potrebama
Pula primio je pak novcanu donaciju Sheraton hotela u njemackom gradu Essenu, gdje su tjedan dana bila održavane prezentacijske vecere humanitarnog karaktera na kojima su predstavljani istarski autohtoni proizvodi. Organizator je bio Igor Albanese, a prikupljen je 2.901 euro. Prema rijecima ravnateljice Doma Gracijele Rogulj, novac ce biti utrošen na kupnju novog motora za stari kombi, koji služi prijevozu korisnika.

- Ustanova radi s jako malo sredstava i zato smo zahvalni na donaciji. Gotovo svi su nam smanjili davanja, iako bi o nama trebali brinuti kao i o svakom drugom vrticu, kazala je Rogulj na jucerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u domu.


Podijeli: Facebook Twiter