Za psihijatriju prikupljene 43 tisuće kuna

Psihijatrija u Puli (N. V.)
Psihijatrija u Puli (N. V.)

Inner Wheel Club Pula objavio je rezultate uspješno odrađenog 14. dobrotvornog koncerta koji je u Domu hrvatskih branitelja održan 29. svibnja. Zahvaljujući od srca svima koji su bezrezervnom podrškom IWC-u Pula pomogli ostvariti cilj ovogodišnjeg dobrotvornog koncerta, a to je donirati potrebnu opremu Djelatnosti za psihijatriju Opće bolnice Pula, ističu da su prihodovali ukupno 43.370 kuna

"29. svibnja održan je dobrotvorni koncert u organizaciji Inner Wheel kluba Pula u suradnji s Glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova iz Pule. I ove je godine brojnoj publici Glazbena škola priredila prekrasan koncert čiji su sudionici bili učenici sa svojim profesorima. Imajući na umu sveukupnu situaciju, treba istaknuti da je sreća uvjeriti se da postoje ljudi dobre volje i srca koji su spremni pomoći. Zahvaljujući njima u sklopu ovog koncerta IWC Pula je prikupio donacije u stvarima i novcu koji će biti usmjereni na opremanje Djelatnosti za psihijatriju Opće bolnice Pula. Iznos novčanih donacija bio je 32.350 kuna, prihod od karata 11.020 kuna, što daje ukupno 43.370 kuna. To će biti utrošeno na nabavku primarno medicinske, a potom i nemedicinske opreme koja će se predati na korištenje psihijatriji", pišu u svom priopćenju innerwheelovci, a koje su potpisali predsjednica kluba Alma Cvitan Matticchio i tajnica Esin Drnda Grdinić.

Ističu da prikupljene donacije u stvarima uključuju i drugu nemedicinsku opremu, nužnu za rad s psihijatrijskim pacijentima. Procijenjena vrijednost te opreme je 24.280 kuna, a opremu čine 14 stolica, ormari za knjige, dva regala, dva televizijska prijemnika, mini linija, radio aparat, četiri stolna i jedno prijenosno računalo, oprema za vježbanje, četiri madraca te higijenske potrepštine u vrijednosti 2.500 kuna.

Humanitarnoj akciji Inner Wheel Club Pula priključila se i Sveučilišna knjižnica. Tamo je u tijeku akcija prikupljanja knjiga za psihijatriju, koja će potrajati do kraja lipnja. (N. SOFTIĆ)   

 


Podijeli: Facebook Twiter