Za prvu zonu karta sedam kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od prvih predmeta o kojima ce raspravljati novooformljeni Savjet potrošaca javnih usluga Grada Pule bit ce zahtjev za korekcijom cijene usluga, tj. poskupljenje javnog gradskog prijevoznika Pulaprometa. - Poskupjela bi, i to samo za jednu kunu, cijena vožnje za vrijednosne karte prve zone. Kako za Grad Pulu, tako i za ostale suvlasnike, odnosno, opcine. Sve ostale cijene ostale bi iste kao i dosad, pojašnjava direktor Pulaprometa Igor Škatar i istice da je Povjerenstvo za zaštitu potrošaca poduzeca dalo suglasnost za korekciju, kao i suvlasnicke opcine Marcana, Barban, Medulin i Ližnjan, dok se odgovori preostalih tek ocekuju.

Znacilo bi to da cijena vožnje u prvoj zoni poskupljuje sa šest na sedam kuna u Puli i unutar opcina korisnika usluga Pulaprometa. Kupnja karte kod vozaca za vožnju po Puli ostaje 11 kuna, a ista ostaje i cijena vožnje u ostalim zonama, bilo da se kupuju u vrijednosnim karticama ili kod vozaca.

Ovakvo poskupljenje, ovisno o odgovoru pulskog Savjeta potrošaca, cijenu autobusne vožnje Pulom još uvijek ne bi svrstalo u red najskupljih u državi, kaže direktor Pulaprometa usporedujuci cijene u Osijeku, Zagrebu, Zadru i Splitu koje iznose osam kuna, te onu u Rijeci koja iznosi 7,75 kuna (karnet za dvije vožnje 15 kuna). Ukoliko do toga dode, cijene ce se korigirati 1. studenog, ili, pak, ovisno o izdavanju eventualne suglasnosti, prvog dana prosinca.


Podijeli: Facebook Twiter