Za proširenje doma Domenico Pergolis 30 mil. kuna

Simulacija novog rovinjskog doma
Simulacija novog rovinjskog doma

Dom za odrasle, rovinjski "Domenico Pergolis" nakon turističke sezone trebao bi krenuti u dogradnju, a time i u povećanje smještajnih kapaciteta. O njegovoj se potrebi širenja, ali i sve većem pritisku potencijalnih korisnika govori već godinama no, sada se po prvi put i to planiranim i osiguranim sredstvima Županije i Grada Rovinja kreće zaozbiljno.

Naime, riječ je o 30 milijuna kuna koje će u omjeru jedan naprema jedan osiguravati Županija i Rovinj u slijedeće tri godine. Konkretno, trećina isplaniranih sredstva bit će iskorištena u jesen 2016., s prvim radovima. O tome što proširenje Doma za odrasle znači za Rovinj i njegove stanovnike čini se da već i vrapci na grani sve znaju.

Spomenimo samo podatak prema kojemu se iz godine u godinu povećava broj zahtjeva za smještaj. Konkretno, početkom dvijetisućitih, lista čekanja obuhvaćala je oko tristotinjak zahtjeva, da bi u 2014. godini ta brojka bila uvećana za još stotinjak osoba. Danas je se na listi čekanja upisano više od petsto imena i prezimena. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter