Za promet zatvoren dio Zagrebačke ulice

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

U sklopu projekta plinofikacije Pule u samom središtu grada u četvrtak u jutarnjim satima počet će prva od ukupno tri faze radova na plinofikaciji Zagrebačke ulice i to na potezu od ljekarne na Giardinima do Žute škole zbog čega ova navedena dionica biti zatvorena za sav promet.

Radovi će se izvoditi u fazama pa će se tako u prvoj fazi izvoditi od ljekarne do Veronske ulice (bivši Gavrilović), zbog čega će taj dio Zagrebačke ulice biti zatvoren za promet. Upravo kako bi se omogućilo što efikasnije prometovanje i bolja protočnost prometa, radovi će se odvijati u tri faze. U prvoj fazi do centra grada prometovat će se preko Zadarske, Rakovčeve, Mletačke ulice, te Trga Republike i Dobriline ulice.

Druga faza radova obuhvatit će dio Zagrebačke ulice, od Epulonove do Trierske ulice, a treća faza od Trierske do Rakovčeve ulice, zbog čega se vozila koja dolaze iz smjera Opće bolnice i niz Rakovčevu ulicu preusmjeravati obilazno do centra, Mletačkom ulicom prema Trgu Republike. Kako je nedavno istaknuo direktor Plinare Dean Kocijančić radovi se izvode u fazama zbog velikog broja dostavnih vozila i autobusa koji koriste svakodnevno ovu prometnicu.

Ukoliko radovi budu napredovali prema zamišljenoj dinamici, odnosno ne naiđu li izvođači na arheološke nalaze, radovi bi trebali biti gotovi do sredine prosinca, najavio je tom prilikom direktor Plinare. Od početka nadolazeće godine, pak, nakon Sveta tri kralja, krenut će plinofikacija preostalog dijela Giardina, od ljekarne prema Istarskom narodnom kazalištu, uz plitko postavljanje nove mreže preko Korza za zgrade na Giardinima i privremenu mrežu za Castropolu.

Usporedo s time krenut će se, prema najavama, s radovima u Carrarinoj ulici, te u nastavku u Kandlerovoj ulici i Castropoli. Radove će izvoditi Plinara i tvrtka Monte Serpo, a asfalterske Cesta. Zbog radova će uslijediti i preregulacija prometovanja javnog gradskog prijevoza i korekcija pojedinih linija Pulaprometa i to linije 1 (obilazno će koristiti Dalmatinovu ulicu, a u povratku Trg Republike), linija 4 (u dijelu Giardini - Anticova ulica - Bulevar), linija 5 (u dijelu Rakovčeva - Dalmatinova - Giardini), linije 8 i 9 (u dijelu Giardini - Dom hrvatskih branitelja, Trg Republike), linije 21 i 22 (u dolasku Rakovčeva - Dalmatinova - Giardini). (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter