Za prijetnju ubojstvom 7 mjeseci zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog ozbiljnih prijetnji ubojstvom 31-godišnji C. B. iz Labina nepravomocno je osuden na sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora, izrecena mu je mjera obaveznog lijecenja od ovisnosti te mu je oduzet pištolj Hauser-Werke kalibra devet milimetara.

Pulski Opcinski sud ga je proglasio krivim jer je 1. listopada 2011. oko 22 sata u hodniku jedne zgrade u Labinu prišao E. C. te joj prislonio pištolj na sljepoocnicu i rekao: "'Ceš da te sada ubijem". Zatim je pištolj spustio i prislonio joj ga na stomak govoreci: "Idemo gore kod tvojih, sve cu vas poubijati", što je jako uplašilo i uznemirilo E. C..

Tridesetjednogodišnjaku se u kaznu uracunava vrijeme provedeno u pritvoru od 2. listopada ove godine i vrijeme koje ce u njemu provesti sve do upucivanje na izdržavanje zatvorske kazne.

Na glavnoj raspravi okrivljeni je naveo da se osjeca krivim i priznao da je pocinio kazneno djelo prijetnje, a prihvatio je i prijedlog državnog odvjetnika o kazni. Od olakotnih okolnosti sud je uzeo u obzir da je rijec o osobi mlade životne dobi, da je otac jednog djeteta koje ima nešto više od godinu dana, da priznaje kazneno djelo i da se kaje.

No, otegotna okolnost je što je do kriticnog dogadaja imao porocnu prošlost, odnosno vec je osudivan. Iz nalaza i mišljenja vještaka psihijatrijske struke proizlazi da je 31-godišnjak u vrijeme pocinjenja kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv, ali da nije bio pod dominantnim utjecajem opijata. No, ocijenjeno je da je ta ovisnost pospješila pocinjenje djela te da postoji opasnost da bi zbog ovisnosti mogao ponoviti kaznena djela. Stoga mu je sud izrekao sigurnosnu mjeru obaveznog lijecenja od ovisnosti. Buduci da je optuženik bez imovine i bez posla, osloboden je placanja troškova kaznenog postupka. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter