Za predsjednicu Ženske inicijative HNS-a izabrana Petra Slivar


U Umagu je održana osnivačka skupština Ženske inicijative HNS-a Umag, na kojoj je za predsjednicu izabrana Petra Slivar, za podpredsjednicu Luiza Mičić, a za tajnicu Samantha Sirotić. Ravnopravnost spolova i jednake mogućnosti za sve građane jedan je od temeljnih ciljeva HNS-a, istaknuo je tom prigodom predsjednik podružnice Kristian Sirotić.

-Poznato je da diskriminacija i kršenje načela ravnopravnosti nažalost nisu izolirani slučajevi već su dio svakodnevnice našeg društva. Rast i razvoj društva ovise o različitosti stajališta i iskustva koja u upravljanju donose i muškarci i žene, te da političke stranke koje žele ozbiljno ispunjavati svoju funkciju zastupanja građana moraju uključiti žene i uvažavati njihove potrebe i interese kao dio svakodnevne politike, veli Sirotić.

Između ostalog, osnivačkoj je skupštini prisustvovala i Elvira Krizmanić Marjanović, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Istarske županije koja je istaknula da je osnaživanje žena i njihova puna participacija u svim društvenim područjima temelj za postizanje ravnopravnosti u društvu. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter