Za prava djece i obitelji 1,1 milijun kuna

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge koje su programski usmjerene na unaprjeđenje i zaštitu prava djece te podršku obitelji da se prijave za financijsku podršku partnerskim projektima usmjerenim podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece. Rok za prijavu je 28. travnja 2014. godine.

Naglasak natječaja je na podizanju kapaciteta i razvoju socijalnih vještina, psihosocijalnoj pomoći i savjetovanju djece i jednoroditeljskih obitelji, neposrednom radu s djecom, podizanju roditeljskih kompetencija kao i na javnom zagovaranju u svrhu podrške obitelji. Udruge, sukladno ovom natječaju, mogu prijaviti projekt u partnerstvu s organizacijama civilnog društva, strukovnim udrugama, školama, fakultetima, centrima za socijalnu skrb, jedinicama lokalne i regionalne samouprave i/ili ostalim javnim institucijama.

Najveći iznos koji će se moći ostvariti po pojedinom projektu je 50 tisuća kuna. Radi koordiniranog i strateškog planiranja ulaganja na ovom području ovaj natječaj objavljuje Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji s Uredom Vlade za udruge, a važnu podršku u provedbi natječaja te budućem praćenju i vrednovanju ugovorenih projekata daju četiri regionalne zaklade, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.

Očekuje se, kako doznajemo od Romine Ružić, iz Odnosa s javnošću Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, da će se kroz ovaj natječaj osnažiti partnerstva udruga i ostalih lokalnih dionika u unaprjeđenju i zaštiti prava djece i podrške obitelji te osigurati uravnotežena teritorijalna rasprostranjenost projekata.

Detaljne upute za prijavitelje dostupne su na mrežnim stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih te regionalnih zaklada kao provedbenih tijela u ovom natječaju, a to je za područje Istre www.civilnodrustvo-istra.hr.

Inače, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule pokriva Istarsku, Primorsko-goransku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku i Sisačko-moslavačku županiju. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter