Za požar u Flanatičkoj osumnjičen 41-godišnjak

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Zbog podmetanja požara ispred stana u kući u Flanatičkoj 14, iznad Cyber Caffea, u vlasništvu 40-godišnjeg Aljoše Oblaka pulska će policija prijaviti 41-godišnjeg Puljanina. Konkretno, Puljanin je zaradio dvije kaznene prijave, i to za dovođenje u opasnost života ljudi i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari i imovine.

Požar u Flanatičkoj buknuo je proteklog ponedjeljka oko 12 sati dok su se vlasnik i njegova djevojka nalazili u stanu. Srećom, vatra se nije proširila dalje od hodnika, odnosno predsoblja, ali je cijeli stan bio zadimljen. Ukućani su na vrijeme napustili stan pa su izbjegli udisanje štetnog dima.

Očevidom policije i protupožarnog inspektora PU istarske utvrđeno je da je požar koji je buknuo oko 12 sati zahvatio lako zapaljivi materijal te da se vatra proširila na inventar, ulazna i sobna vrata stana, kao i drvene konstrukcije na stubištu. Materijalna šteta bila je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna, a vlasnik stana za podmetanje požara je sumnjičio svog poznanika kojemu se tog jutra nije želio javiti na mobitel.

Osumnjičeni 41-godišnjak je nedugo nakon požara zatečen u blizini stana s vidljivim opeklinama pa je bio hospitaliziran u pulskoj Općoj bolnici nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter