Za požar kriv bivši dužnosnik MORH-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za požar u vojnom skladištu kod Padena nije odgovoran fantomski Srpski revolucionarni pokret, vec politicki emigrant Petar Penava, bivši dužnosnik MORH-a i bivši clan Hrvatskog državotvornog pokreta, tvrdi Jutarnji list.

Podsjetimo, prošlog se tjedna telefonom Slobodnoj Dalmaciji javio muškarac koji se predstavio kao clan lažnog Srpskog revolucionarnog pokreta i priznao krivnju za požar kod Padena te najavio napad na policijsku postaju, najvjerojatnije u Kninu.

Jutarnji tvrdi da je istragom utvrdeno da je poziv stigao iz Njemacke, s broja koji pripada Penavi. 

List javlja da se Penavino ime spominjalo i u istrazi o podmetanju bombe u hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu tijekom posjeta predsjednika Ive Josipovica u sijecnju ove godine.

Petar Penava bio je jedan od glavnih svjedoka na sudenju Krunoslavi Pratesu koji je kao Udbin agent u Njemackoj osuden na doživotni zatvor zbog pomaganju u ubojstvu Stjepana ?urekovica.

Njemacko tužiteljstvo smatra ga i jednim od svjedoka za sudenje Josipu Perkovicu nekadašnjem šefu Službe državne sigurnosti SR Hrvatske, zbog ubojstava hrvatskih emigranata, ukoliko ga Hrvatska izruci tamošnjim vlastima.

Na interpolovoj tjeralici Josip Perkovic nalazi se vec dvije godine.


Podijeli: Facebook Twiter