Za povorku prijavljeno 17 grupa i 400-tinjak maškara

(Arhiva)
(Arhiva)

U subotu, 30. siječnja održat će se 2. Pulski karneval. Na karneval je prijavljeno 17 grupa koje dolaze iz Istre: Pule, Fažane, Koromačnog, Umaga, Buja, Brtonigle, Manjadvorci i Ližnjana, iz  Rijeke, Viškova i Moščenica, Gornjeg Milanovca iz Srbije te iz Slovenije - Izole i Ptuja. U karnevalskoj povorci učestvovat će 400 maškara. 

Okupljanje karnevalskih grupa počet će oko 10 sati na parkiralištu Karolina, odakle će u 11.30 sati maškarana povorka krenuti pored Arene, Istarskom ulicom do Portarate gdje će biti  pozornica na kojoj će se predstaviti maškarane grupe. Maškarane grupe bit će na svom putu kratko predstavljene publici i ispred glavnog ulaza u Arenu. Od 14 sati druženje maškaranih i nemaškaranih posjetitelja karnevala bit će nastavljeno na Portarati gdje će biti veliki makenbal uz grupu The Night Express. U slučaju kiše maskenbal će se održati u Circolu.

U sklopu Pulskog karnevala u prostoru TZ Pula postavljena je izložba pulske umjetnice Ljiljane Putnik na temu maškara, a u organizaciji SKCa Pula. Paljenje pusta bit će u utorak, 9. veljače 2016. u 19 sati na Velom Vrhu kod semafora.

Organizatori Pulskog karnevala su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine 2013. i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter