Za povećanje standarda Buzećana

Predstavljanje koalicije IDS-HSU (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Predstavljanje koalicije IDS-HSU (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Buzetska podružnica IDS-a, na predstojeće će lokalne izbore izaći u koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Nastavak je to dosadašnje suradnje, a uz HSU, IDS-ovi partneri na izborima su i Matica umirovljenika Hrvatske - Udruga Buzet i Bošnjačka nacionalna zajednica Buzeta, koji će na zajedničkoj listi također imati svoje kandidate. IDS je sa svojim partnerima potpisao sporazume o suradnji kojima se definira njihova participacija u tijelima upravljanja Grada i predstavničkom tijelu.

- Izuzetno mi je drago što su naši dosadašnji politički partneri prepoznali dobar rad i što i u budućem razdoblju nastavljamo zajedno. Drago mi je također da su nam se pridružile i dvije značajne udruge, kao što su buzetska udruga MUH-a i Bošnjačka nacionalna zajednica, jer sam siguran da ćemo na taj način još bolje moći rješavati neka pitanja, a pogotovo ona koja se tiču prava nacionalnih manjina i osoba treće životne dobi, istaknuo je predsjednik buzetskog IDS-a Damir Sirotić.

Koalicija IDS-HSU sa svojim partnerima na ovim lokalnim izborima podupire kandidata za gradonačelnika Sinišu Žulića i zamjenicu Anu Pernić.

- Kao gradonačelnik u proteklom sam se mandatu trudio da različitim novim projektima i programima unaprijedimo život svih stanovnika zajedno sa udrugama koje su dale svoj značajan doprinos nadopunjavanju kvalitete života u našem gradu. Buzet je danas sedmi grad u Hrvatskoj po izdvajanjima za stipendije i školarine te osmi po izdvajanjima za socijalnu skrb kao i po izdvajanjima za poljoprivrednike i obrtnike, te treći grad po izdvajanju za poduzetništvo i gospodarstvo. Suradnja s Bošnjačkom nacionalnom zajednicom izabrana je kao primjer dobre prakse u Hrvatskoj, a s udrugom umirovljenika ostvarili smo i program značajno financiran sredstvima Europske unije, istaknuo je Žulić.

Cilj rada i aktivnosti koalicije IDS-HSU biti će i nadalje povećanje standarda Buzećana, realizacija programa i projekata koji će garantirati rast i razvoj gospodarstva, poboljšanje komunalne infrastrukture u svim mjesnim odborima, pojačana briga prema djeci i mladima te inovativni programi i bolja socijalna i zdravstvena zaštita za sve građane.

Predsjednica buzetske udruge umirovljenika Nadija Jermaniš naglasila je da se kroz sporazum želi stvoriti prisnija komunikacija sa gradskom vlašću u korist umirovljenika i građana starije životne dobi. - Želimo da taj rad bude usmjeren u zajednički jedinstveni cilj, da se svakom umirovljeniku buzetskog područja pokuša omogućiti da živi život dostojan čovjeka, poručila je Jermaniš. - Dosadašnja plodonosna i kvalitetna suradnja nastavit će se i ubuduće jer IDS poštuje osnovne vrijednosti svakog čovjeka i pojedinca i svrstava nas u visoko civilizirano društvo, poručio je predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Buzeta Muhamed Muratagić. Predstavnik HSU-a Aldo Rabak izrazio je zadovoljstvo besprijekornim funkcioniranjem lokalne vlasti u svim segmentima. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter