Za potpun užitak na otvorenom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uživanje na terasi ili balkonu uz lijep pogled, zasigurno ce povecati atraktivan namještaj tj. sjedece ili ležece garniture, koje pružaju savršenu udobnost i vrhunski estetski doživljaj.
Osim prakticnosti i udobnosti, izrazito važna komponenta u opremanju interijera i eksterijera je dizajn proizvoda. Njegova važnost seže toliko daleko da mnogi pojedinci željeni proizvod odabiru iskljucivo po ovom kriteriju. Na tržištu su prisutna mnoga imenima iz svijeta arhitekture i dizajna, koji su namještaj pretvorili u prava umjetnicka djela. Atraktivan dizajnerski namještaja za eksterijere zasigurno povecava kvalitetu života i obogacuje trenutke provedene na otvorenom prostoru.

Vrlo neobican namještaj organskih oblika ponudila je dizajnerica Paola Lenti u svojoj kolekciji "Landscape collection". Aquatech vlakna, od kojih su elementi namještaja proizvedeni, su otporna na prljavštinu, UV zracenja, klor, morsku sol, a do njegovog sastava je došla dizajnerica u suradnji s jednim od vodecih talijanskih proizvodaca vlakana. Iako umjetan, material se doima poput prirodnog, pa se savršeno uklapa u prirodne ambijente u kojima postaje dio njih.

Asian style eksterijerski namještaj, "Lifeshop" kolekcije, karakteriziraju egzoticni i neobicni oblici, koji vanjskom prostoru daju novu dimenziju, a korisniku nadasve uzbudljive doživljaje. Jednostavne zakrivljene forme stvaraju skulpturalne elemente, obogacene madracima i jastucima te ih cine idealnima za trenutke odmora i opuštanja.

Strukturom materijala, u pojedinim trenucima stvaraju dojam gnjezda u koje bi svatko rado pobjegao nakon napornog dana. Sinteticka vlakna izgledaju vrlo prirodno, a otporna su na vanjske utjecaje.

Prezentirani elementi vanjskog namještaja prikazuju skromnu paletu onoga što je danas dostupno na tržištu, ali ukazuju na vrhunska dizajnerska rješenja u kojima su forma, udobnost i funkcionalnost, u smislu upotrebe i održavanja, spojene u jedinstven proizvod s vrhunskom kvalitetom i estetskim doživljajima!


Podijeli: Facebook Twiter