Za POS-ove stanove 266 zahtjeva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svi oni koju su namjeravali konkurirati pri kupnji stanova iz Programa poticane stanogradnje (POS) mogli su to uciniti do današnjeg dana, što je do podne i ucinilo 266 gradana. Ocekuje se da ce odredeni broj zahtjeva biti poslan i poštom te ce se tek krajem ovog tjedna znati njihov konacan broj, veli procelnik Odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat. Na temelju pristiglih zahtjeva slijedi utvrdivanje liste potencijalnih kupaca.

Kao što je poznato, pravo na kupnju stana iz ovog programa imaju hrvatski državljani s prebivalištem na podrucju Pule barem deset godina, a za stanove mogu konkurirati i podnositelji zahtjeva koji nisu otkupili stan po odredbama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo i otudili ga po bilo kojoj pravnoj osnovi te ako nemaju odgovarajuci stan ili kucu u privatnom vlasništvu. Važno je napomenuti da ce se upravo lista prvenstva formirati prema dužini boravka u Puli, stambenom statusu te broju clanova obiteljskog domacinstva. Komentirajuci broj pristiglih zahtjeva, procelnik Odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat veli da je približavanjem krajnjeg roka zamjetan znacajan porast primljenih zahtjeva.

Lokacija predvidena za gradnju stanova nalazi se na prostoru iza robne kuce u Šijani, uz novoizgradeno igralište na kojem Grad u svom vlasništvu ima cetiri tisuce cetvornih metara, a dozvoljena je gradnja od 2.800 cetvornih metara u tlocrtu. Dogradonacelnica Vera Radolovic, ujedno i predsjednica povjerenstva za POS, rekla je da bi izgradnja stanova trebala zapoceti pocetkom iduce godine dok bi sama gradnja trajala dvije godine.

Naglasila je da ce se upravo prema broju pristiglih zahtjeva izraditi projekt koji ce u konacnici odrediti broj stanova za gradnju. Iako se u nekoliko navrata spominjalo da bi cijena POS-ovog kvadrata mogla biti izmedu 900 i 950 eura, na kraju je ispalo da bi cijena mogla doseci 1.100 eura, što je i do 300 eura više nego u primjerice u Rijeci, gdje je kvadrat koštao 798 eura.


Podijeli: Facebook Twiter