Za porodiljni odjel skupili 11.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od tisucu knjiga Porecani su poklonili humanitarnoj akciji "Knjigom do zdravlja" koja se u sklopu ovogodišnje BOOKtige provodila u korist porodiljnog odjela pulske opce bolnice.

Procitane knjige moglo se kupiti za 10 kuna, a u akciji koju su vodile Zvjezdana Hrelja i Irides Zovic iz Gradske knjižnice te predstavnica gradana Nada Milanovic prikupljene su 10.844 kune, koje su uplacene na racun bolnice.

"Sretni smo i ponosni što su gradani i prijatelji BOOKtige prepoznali humanitarnu notu našeg festivala i nesebicno pomogli najmladim stanovnicima Istarske županije, iako smo svjesni da prikupljena sredstva nece riješiti brojne probleme Odjela za perinatologiju, no zato smo uvjereni da cemo sljedece godine uz pomoc prijatelja BOOKtige prikupiti još više novca za neku plemenitu svrhu", rekla je ravnateljica porecke Gradske knjižnice Irides Zovic.

Ukljucivanje u humanitarni dio Festivala procitanih knjiga, osim što postiže plemenitu svrhu, vrlo je zabavno: donesete knjige koje ste procitali vi i svi vaši prijatelji, oslobodite mjesto na polici za nove naslove (što je, kažu mudri, važno ciniti redovito u životu), a na njihovo mjesto donesete za 10 kuna po knjizi za vas novog štiva.

Sljedece godine te iste, pojacane nekim drugima, možete ponovno pokloniti, a kupiti druge. Koliko se život knjige produžuje i oplemenjuje cinjenicom da, osim što ce vas zabaviti i(li) obrazovati, knjiga koju ste poklonili i(li) kupili može pomoci spasiti neciji život! Genijalno!


Podijeli: Facebook Twiter