Za poniženja i batine 3 g. na popravnom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obiteljski nasilnik, 45-godišnjak s podrucja Buja, pravomocno je na pulskom Opcinskom sudu uvjetno osuden na 15 mjeseci zatvora zbog tri kaznena djela protiv braka, obitelji i mladeži, i to kaznenog djela nasilnickog ponašanja u obitelji (prema svojoj supruzi, op. a.) te dva kaznena djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta, odnosno svojih dviju kceri.

No, u zatvor nece ici ako u iduce tri godine, racunajuci od pocetka srpnja 2010., ne ponovi kazneno djelo. Pored toga, na temelju nalaza i mišljenja vještakinje psihijatrijske struke, nasilniku je presudom izrecena i sigurnosna mjera obaveznog lijecenja od alkoholizma.

Muškarac je navedena tri nedjela pocinio tijekom dužeg razdoblja, od pocetka 2003. do pocetka 2009. godine, i to u obiteljskom stanu u Bujama, u kojem živi sa suprugom i dvije kcerke, rodene 1990. i 1990. Cesto se opijao te u takvom stanju ponižavao suprugu svjesno ugrožavajuci psihicki razvoj svoje djece.

U takvom je stanju na suprugu pred kcerkama, koje su u inkriminirano vrijeme bile djevojcice, bez ikakvog povoda vikao i vrijedao je. Pored toga, optuživao ju je da ga vara.

Na suprugu je znao i fizicki nasrtati te je udarati rukama po tijelu, a kada bi njihove kcerke pokušavale obraniti majku, djevojkama je govorio da ce i one postati kurve i kuje kao i njihova majka te da ce iz sve izbaciti iz stana. Salve uvreda kcerkama zacinio je udarcima po glavi i ledima.

Krajem bezbrojnog u nizu poniženja, u rujnu 2008. iz zajednickog stana je najprije pobjegla supruga, a pet mjeseci kasnije nasilnik je na ulicu istjerao obje kcerke (M. VUKŠIC)

OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PONEDJELJKA, 9. KOLOVOZA.


Podijeli: Facebook Twiter